Euronav: Ζευγάρι νεότευκτων Suezmaxes καύσης (και) αμμωνίας

Euronav: Ζευγάρι νεότευκτων Suezmaxes καύσης (και) αμμωνίας

369
Euronav: Ζευγάρι νεότευκτων Suezmaxes καύσης (και) αμμωνίας

H Euronav ανακοίνωσε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου ότι ήλθε σε συμφωνία για την απόκτηση, μέσω μεταπώλησης συμβολαίων, δύο φιλικών προς το περιβάλλον νεότευκτων Suezmaxes.

Η κατασκευή των πλοίων ολοκληρώνεται στα ναυπηγεία Daehan στη Νότια Κορέα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση της Euronav, τα σύγχρονα αυτά πλοία αποκτώνται έναντι συνολικής τιμής $113 εκατ. Τα Suezmaxes αναμένεται να παραδοθούν στην Euronav τον Ιανουάριο του 2022.

Τα πλοία ανήκουν στην τελευταία σειρά φιλικών προς το περιβάλλον Suezmax tankers. Θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers και συστήματα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος. Παράλληλα θα είναι σχεδιασμένα ώστε να αξιοποιούν για την κίνησή τους LNG και αμμωνία.

Ο CEO της Euronav, Hugo De Stoop, ανέφερε ότι οι στρεβλώσεις στη ναυλαγορά παρείχαν μια ευκαιρία και ο ισχυρός ισολογισμός της εταιρείας τής επέτρεψε να ενεργήσει γρήγορα. «Είναι σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική μας να αποκτούμε καλά περιουσιακά στοιχεία σε ελκυστικά σημεία του [ναυτιλιακού] κύκλου», τόνισε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.