Πλοίο-εμβολιαστικό κέντρο

Πλοίο-εμβολιαστικό κέντρο

357
Πλοίο-εμβολιαστικό κέντρο

Ένα επιβατηγό πλοίο ηλικίας 89 ετών, το οποίο λόγω της πανδημίας έχει διακόψει τα δρομολόγιά του, «επιστρατεύεται» ως πλωτό εμβολιαστικό κέντρο για κατοίκους πόλεων στη λίμνη της Κωνσταντίας.

Πιο συγκεκριμένα, το «MS Thurgau», μεταφορικής ικανότητας 500 επιβατών, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες εκτελεί δρομολόγια μεταξύ ελβετικών και γερμανικών πόλεων, τις επόμενες εβδομάδες θα αξιοποιηθεί ως κέντρο εμβολιασμού για τις πόλεις της βόρειας Ελβετίας Romanshorn, Arbon και Kreuzlingen.

Στο πλωτό εμβολιαστικό κέντρο θα εμβολιάζονται 24 άτομα την ώρα. Δημοσίευμα του Reuters μεταφέρει τις μαρτυρίες των πρώτων κατοίκων της περιοχής που εμβολιάστηκαν στο πλοίο, οι οποίοι τονίζουν ότι το όλο εγχείρημα οργανώθηκε πολύ καλά.

Να σημειωθεί ότι στο «MS Thurgau» χρησιμοποιείται μόνο το εμβόλιο της Moderna, καθότι οι εγκαταστάσεις του πλοίου επιτρέπουν την αποθήκευσή του. Στην Ελβετία, τα κρούσματα του κορονοϊού φτάνουν τα 526.000, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 8.800.

Ο πρώτος κύκλος εμβολιασμών στο «MS Thurgau» είναι προγραμματισμένος για τις επόμενες δώδεκα εβδομάδες, με την ελπίδα ότι το εν λόγω εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν θα επεκταθεί και ότι το πλοίο θα επιστρέψει στα τακτικά δρομολόγιά του.

Φωτό: Alexandra Wey/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.