Amver Awards 2020: Μια συλλεκτική έκδοση από το Propeller Club Port of...

Amver Awards 2020: Μια συλλεκτική έκδοση από το Propeller Club Port of Piraeus

561
Amver Awards 2020: Μια συλλεκτική έκδοση από το Propeller Club Port of Piraeus

H τρέχουσα πανδημία, πέρα από τις δύσκολες συγκυρίες που προκάλεσε, ανάγκασε εταιρείες και οργανισμούς να δράσουν με μια πιο καινοτόμο προοπτική. Οι «κλειστές πόρτες», τα κλειστά σύνορα και η αποστασιοποίηση οδήγησαν σε νέες πρακτικές ως προς την επικοινωνία και την εμπορική συνδιαλλαγή όλων των επιχειρήσεων και των επαγγελματικών φορέων.

Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα δεν έμεινε ανεπηρέαστη από τη νέα τάξη πραγμάτων και τις δύσκολες συνθήκες που προέκυψαν. Ωστόσο, τα μέλη της ελληνικής ναυτιλίας, συλλογικά και ατομικά, έχουν στηρίξει το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, εδώ και πολλές δεκαετίες πλέον, στην ευελιξία και στην προσαρμοστικότητά τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η πραγματικά σπουδαία επετειακή έκδοση του Propeller Club Port of Piraeus, που μόλις κυκλοφόρησε, δεν θα μπορούσε να μην αντανακλά την εγρήγορση και τη δημιουργική φαντασία των μελών του. Με αφορμή την ετήσια απονομή των βραβείων Amver αλλά και τη συμπλήρωση 85 ετών σταθερής προσφοράς του Propeller Club στον Πειραιά, οι Κυβερνήτες, με την καινοτόμο καθοδήγηση του προέδρου τους Κωστή Φραγκούλη, ετοίμασαν μια εξαιρετικά επιμελημένη έκδοση, που απεστάλη παραμονές Πρωτοχρονιάς σε μέλη, υποστηρικτές και φίλους.

Η έκδοση είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των Κυβερνητών του Club αλλά και της ευγενικής στήριξης πολλών εταιρειών που πιστεύουν στις οραματικές πρωτοβουλίες του ΔΣ. Αποτελεί επίσης ουσιαστική απόδειξη της πίστης στην ανθρωπιστική δράση των πλοίων και κυρίως των πληρωμάτων τους, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα AMVER. Στο πρόγραμμα AMVER για το 2019 συμμετείχαν 217 διαχειρίστριες εταιρείες με υποκατάστημα διοίκησης στην Ελλάδα και 2.023 ελληνόκτητα πλοία.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ιστορία του θεσμού στην Ελλάδα, όπου φιλοξενούνται σπάνιες και ανέκδοτες φωτογραφίες από εκδηλώσεις αλλά και από προσωπικότητες που στήριξαν τα βραβεία AMVER και τις πολυποίκιλες δράσεις του Club στον Πειραιά.

Στις σελίδες της εξαιρετικής έκδοσης φιλοξενούνται επίσης οι βραβευθέντες των AMVER Rescue Awards:

Στους πλοιάρχους και στα πληρώματα των ελληνόκτητων πλοίων «Platytera» της ASTRA Shipmanagement, «Jaguar Max» της Enterprises S&T, «THEBE» της Navarone, «HELLAS POSEIDON» και «KING PHILIPPOS» της LATSCO Marine Management Inc., «NΙSSOS DELOS» της Kyklades Maritime Corporation η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα υποκλίνεται για την αυτοθυσία και την ανθρωπιά τους. Βραβεία απονεμήθηκαν επίσης σε 217 συμμετέχουσες στο πρόγραμμα διαχειρίστριες εταιρείες. Τα βραβεία αφορούσαν τις προσπάθειες  2.023 ελληνόκτητων πλοίων και των πληρωμάτων σε επιχειρήσεις διάσωσης και αρωγής σε ναυαγούς και ανθρώπους σε ανάγκη στη θάλασσα.

Pic 2

Τα Fidelity Awards απονεμήθηκαν στις εταιρείες Tsakos Group, Minerva Marine Inc. και Danaos Shipping Co. Ltd.

Την έκδοση προλογίζουν μεταξύ άλλων o πρόεδρος της ΕΕΕ κ. Θεόδωρος Βενιάμης, ο πρόεδρος του ΝΕΕ δρ. Γεώργιος Πατέρας, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκης και, από την αμερικανική πλευρά, η ΑΕ ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελληνική Δημοκρατία κ. Geoffrey Pyatt και ο αρχηγός του Αμερικανικού Coast Guard, ναύαρχος Κarl L. Schultz.

Η εντυπωσιακά επιμελημένη έκδοση αφιερώνεται στους ήρωες- ναυτικούς αλλά τιμάται και η μνήμη της νομικού και επί σειρά ετών κυβερνήτριας του Propeller Club Port of Piraeus, Ζωής Λάππα-Παπαματθαίου. H Ζωή Λάππα, στενή συνεργάτιδα του άοκνου προέδρου, κατά την περίοδο 2013-2019, Γεωργίου Ξηραδάκη, προσέφερε στην ανάπτυξη και στην καλύτερη επικοινωνία του θεσμού των βραβεύσεων και στον εκσυγχρονισμό των δράσεων του Club, για τις ανάγκες της ναυτιλίας τον 21ο αιώνα. Η εγρήγορση και η προσήλωση του τ. προέδρου Γεωργίου Ξηραδάκη στον εκσυγχρονισμό του Club επέτρεψαν στους αιρετούς Κυβερνήτες που εξελέγησαν το 2019 να αναλάβουν τη σκυτάλη και να συνεχίσουν, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν η διεθνής ναυτιλία αλλά και η ελληνική οικονομία, με ενθουσιασμό και συλλογικότητα το σημαντικό έργο των προκατόχων τους.

Για την οργάνωση και δημιουργία της έκδοσης του τόμου συμμετείχαν εκτός από τα μέλη του ΔΣ, ο κ Peter Economides και ο κ.  Γεώργιος Φουστάνος, οι οποίοι με τις ιδέες και προτάσεις τους συνεισέφεραν στη δημιουργία του σημαντικού τόμου.

Φέτος η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα στον Πειραιά και στην Αθήνα δεν κατάφερε, εξαιτίας των αναγκαίων μέτρων ενάντια στην πανδημία, να απολαύσει τη γνωστή ζεστή φιλοξενία των Κυβερνητών του Propeller Club Port of Piraeus στο ξενοδοχείο Ιntercontinental. Εκεί όπου ιστορικά διεξάγεται, εδώ και πολλά χρόνια, η ετήσια απονομή βραβεύσεων σε εταιρείες και ναυτικούς. Ωστόσο, η δημιουργία και η αποστολή του συγκεκριμένου επετειακού τόμου γεννούν σε όλους συναισθήματα αισιοδοξίας και προσμονής για καλύτερες ημέρες: με όπλα τη συλλογικότητα, την οργάνωση και κυρίως το μεράκι οι Έλληνες της ναυτιλίας αντεπεξέρχονται στις προκλήσεις που συναντούν, με τον γνωστό δυναμισμό τους. Παράλληλα όμως αποδεικνύουν ότι δεν ξεχνούν την ιστορία των θεσμών και κυρίως ότι δεν ξεχνούν τους ανθρώπους πίσω από τους θεσμούς, που υπηρετούν με σεβασμό και προσήλωση τις υψηλές αρετές της ελληνικής ναυτοσύνης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.