Πακιστάν: Τέλος σε νέα projects άνθρακα

Πακιστάν: Τέλος σε νέα projects άνθρακα

103
Πακιστάν: Τέλος σε νέα projects άνθρακα

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Imran Khan, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πλέον δεν θα εγκρίνονται νέα projects ηλεκτροπαραγωγής με τη χρήση άνθρακα.

«Έχουμε ήδη βάλει τέλος σε δύο εγχειρήματα άνθρακα ηλεκτροπαραγωγής 2.600 megawatts. Τα έχουμε αντικαταστήσει με αντίστοιχα υδροηλεκτρικής ενέργειας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Khan κατά τη διάρκεια συνεδρίου του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει ληφθεί η απόφαση έως το 2030 το 60% της ενέργειας που παράγεται στο Πακιστάν να προέρχεται από καθαρότερες μορφές από τον άνθρακα, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ στόχος είναι το 30% των οχημάτων να είναι ηλεκτρικά.

Tα τελευταία πέντε χρόνια, στη χώρα της νότιας Ασίας έχουν εγκαινιαστεί δεκαοκτώ αιολικά και έξι ηλιακά projects. Προσώρας, οι ΑΠΕ και η πυρηνική ενέργεια συμμετέχουν με ένα συνδυασμένο ποσοστό 9% στο ενεργειακό μείγμα του Πακιστάν, ενώ από την υδροηλεκτρική ενέργεια προέρχεται το 27% της παραγόμενης ενέργειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.