Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ιορδανία

Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ιορδανία

104
Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ιορδανία

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι ομάδα ερευνητών ανακάλυψε σημαντικό κοίτασμα φυσικού αερίου στο πεδίο Risha, στα ανατολικά σύνορα της χώρας με το Ιράκ. Όπως δήλωσε η υπουργός Ενέργειας της Ιορδανίας, Hala Zawati, ο όγκος του κοιτάσματος είναι «πολλά υποσχόμενος», αλλά τα τελικά ερευνητικά αποτελέσματα των γεωτρήσεων στην περιοχή θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Το δεκαετές ενεργειακό στρατηγικό σχέδιο που ανακοινώθηκε πέρυσι από το Χασεμιτικό Βασίλειο στοχεύει στο να διασφαλίσει ότι σχεδόν το ήμισυ της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας θα προέρχεται από εγχώριες πηγές ενέργειας, σε σύγκριση με το τρέχον 15%. Εισάγοντας σήμερα περισσότερο από το 93% των συνολικών ενεργειακών αναγκών της, η Ιορδανία δαπανά 3,5 δισ. δολάρια ετησίως σε συνάλλαγμα για τις ανάγκες της χώρας.

Σύμφωνα με την Ιορδανή υπουργό Ενέργειας, αναμένεται ότι οι εργασίες γεώτρησης στο πεδίο Risha θα οδηγήσουν σε μια νέα και πολύ σημαντική ανακάλυψη τεράστιων αποθεμάτων φυσικού αερίου, η οποία θα συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης από τις εισαγωγές πετρελαίου για να τροφοδοτηθούν ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας και οι βιομηχανίες της Ιορδανίας.

Φωτό: Abedin Taherkenareh/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.