Βρετανία: Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης από τα πλοία

Βρετανία: Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης από τα πλοία

254
Βρετανία: Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης από τα πλοία

To Βρετανικό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εγκαινίασε το νέο του «Single-Use Plastic Charter». Το Επιμελητήριο και τα μέλη του έχουν θέσει φιλόδοξους στόχους για μηδενική ρύπανση των θαλασσών με πλαστικά από τα πλοία. Προς αυτή την κατεύθυνση, η νέα Χάρτα, την οποία υπογράφουν 29 εκπρόσωποι της βιομηχανίας, στοχεύει στο να ενθαρρύνει εταιρείες να απαγορεύσουν τα πλαστικά μιας χρήσης έως το τέλος του 2021, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος τώρα και για τις επόμενες γενιές.

Εταιρείες που υπογράφουν την εν λόγω Χάρτα σχεδιάζουν να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και να αντικαταστήσουν τα πλαστικά μιας χρήσης όσο το δυνατόν ταχύτερα και όχι αργότερα από την 31η Δεκεμβρίου, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Βρετανικού Επιμελητηρίου.

Τα πλαστικά μιας χρήσης αποτελούν κύρια απειλή για τη ζωή στη θάλασσα και για τον πλανήτη στο σύνολό του. Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο διοχετεύονται στους ωκεανούς πάνω από 150 εκατ. τόνοι πλαστικών, ενώ ετησίως πεθαίνουν 1 εκατ. πουλιά και 100.000 θαλάσσια θηλαστικά από την κατάποση πλαστικών. Σε πρόσφατη έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης εκτιμάται ότι τα πλαστικά στις θάλασσες θα τριπλασιαστούν έως το 2025.

Επιπλέον στόχος του «Single-Use Plastic Charter» είναι να βοηθήσει τη βιομηχανία να αποτελέσει μέρος της κυκλικής οικονομίας, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Βρετανικού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.