Σε χαμηλά 23ετίας οι διαλύσεις δεξαμενόπλοιων

Σε χαμηλά 23ετίας οι διαλύσεις δεξαμενόπλοιων

249
Σε χαμηλά 23ετίας οι διαλύσεις δεξαμενόπλοιων

Oι διαλύσεις δεξαμενόπλοιων αναμένεται να αγγίξουν τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 23 ετών, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Alphatanker.

Έως το τέλος του έτους, μόλις 24 δεξαμενόπλοια εκτιμάται ότι θα έχουν διαλυθεί. Σε όρους deadweight, οι εν λόγω διαλύσεις θα είναι μειωμένες κατά 64% και 93% σε σχέση με το 2019 και το 2018 αντίστοιχα.

Στην ανάλυσή της η Alphatanker σημειώνει ότι το επόμενο έτος θα υπάρξει σταθερή ανάκαμψη των διαλύσεων δεξαμενόπλοιων. «Δεδομένων των αισιόδοξων προοπτικών για την αγορά το β΄ εξάμηνο, οι διαλύσεις δεν θα φτάσουν σε καμία περίπτωση στα επίπεδα του 2018», σημειώνεται επίσης.

Από την άλλη, σε πρόσφατη ανάλυσή της η ΒΙMCO τονίζει ότι φέτος στάλθηκαν προς διάλυση δεξαμενόπλοια χωρητικότητας 1,1 εκατ. dwt, ενώ για το επόμενο έτος εκτιμά ότι οι εν λόγω διαλύσεις θα αυξηθούν περίπου 1,5%. Με δεδομένες τις παραδόσεις φέτος, η BIMCO σημειώνει ότι ο στόλος θα αυξηθεί αυτή τη χρονιά κατά 3,5%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.