Finnlines: Έναρξη ναυπήγησης δύο υπερσύγχρονων επιβατηγών πλοίων

Finnlines: Έναρξη ναυπήγησης δύο υπερσύγχρονων επιβατηγών πλοίων

61
Finnlines: Έναρξη ναυπήγησης δύο υπερσύγχρονων επιβατηγών πλοίων

Δύο νέα, τεχνολογικά προηγμένα, επιβατηγά πλοία της φινλανδικής ναυτιλιακής εταιρείας Finnlines, η οποία ανήκει στον όμιλο Grimaldi, κατασκευάζονται στο ναυπηγείο China Merchants Jinling στο Γουεϊχάι. Τα πλοία, μήκους 230 μ., μεταφορικής ικανότητας 1.100 επιβατών και 5.100 μ. τροχοφόρων οχημάτων μεταφοράς φορτίου, θα δραστηριοποιούνται στη Βαλτική Θάλασσα μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας. Η παράδοση και η έναρξη λειτουργίας των πλοίων υπολογίζεται περί το 2023.

Η εταιρεία Wärtsilä θα προμηθεύσει στα συγκεκριμένα «Superstar» πλοία μεγάλο μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού τους, όπως τις κύριες μηχανές «Wärtsilä 46F», πρωραίες έλικες πηδαλιουχίας καθώς και ένα σύνολο υπερσύγχρονων ηλεκτρικών συστημάτων. Το σύνολο περιλαμβάνει ένα προηγμένο σύστημα υβριδικής γεννήτριας συνδεδεμένο στον άξονα της έλικας. Μάλιστα, η τεχνολογία του συγκεκριμένου συστήματος επιτρέπει τη λειτουργία του τόσο ως κινητήρα όσο και ως γεννήτριας. Επίσης, στα ηλεκτρικά συστήματα περιλαμβάνονται συστήματα ελέγχου των πρωραίων ελίκων πηδαλιουχίας καθώς και σύστημα ελέγχου της ενεργειακής απόδοσης των πλοίων.

Το τελευταίο σύστημα θα βελτιστοποιεί την απόδοση των πλοίων ανάλογα με τις υφιστάμενες συνθήκες, ενώ θα επιτρέπει την, «καθαρή» από ρύπους, λειτουργία τους εντός των λιμένων, μέσω της αξιοποίησης συστημάτων μπαταριών επί των πλοίων ή στεριανής ενεργειακής πηγής, για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.