Έναρξη ναυπήγησης bulk carriers μηδενικών εκπομπών

Έναρξη ναυπήγησης bulk carriers μηδενικών εκπομπών

371
Έναρξη ναυπήγησης bulk carriers μηδενικών εκπομπών

Η εταιρεία ναυπήγησης Colombo Dockyard στη Σρι Λάνκα θα κατασκευάσει τα τρία νέα φορτηγά πλοία της νορβηγικής ναυτιλιακής εταιρείας Misje Eco Bulk, η οποία ανήκει στο Misje Rederi Group. Τα πλοία, μήκους 90 μ. και μεταφορικής ικανότητας 5.000 τόνων, πρόκειται να εξοπλιστούν με πλήθος τεχνολογικά προηγμένων συστημάτων της Wärtsilä, με σκοπό τη δραστική μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα, στα εν λόγω eco-friendly bulk carriers θα εγκατασταθούν: η κύρια μηχανή «Wärtsilä 20», το σύστημα επεξεργασίας καυσαερίων «Wärtsilä NOx Reducer», έλικα μεταβλητού βήματος, το σύστημα ναυσιπλοΐας «Wärtsilä ProTouch», το σύστημα ενεργειακής διαχείρισης (EMS), σύστημα υβριδικών μπαταριών καθώς και πλήθος επιμέρους ηλεκτρικών, μηχανολογικών διατάξεων.

Οι εν λόγω τεχνολογίες αποτελούν μέρος του συνολικού πακέτου «Wärtsilä Hybrid Solution» και, σύμφωνα με την εταιρεία, θα επιτρέψουν την «καθαρή» λειτουργία των πλοίων της Misje Eco Bulk εντός των λιμένων που προσεγγίζουν.

Η παράδοση των συστημάτων της Wärtsilä αναμένεται το φθινόπωρο του 2021, ενώ οι δραστηριότητες για το πρώτο από τα τρία bulk carriers θα αρχίσουν περί τα μέσα του 2022.

Το δεύτερο και το τρίτο φορτηγό πλοίο της Misje Eco Bulk θα παραδοθούν από το ναυπηγείο με διαφορά τεσσάρων μηνών το καθένα.

Φωτό: www.wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.