Με αμείωτους ρυθμούς η ναυπήγηση νέων παγοθραυστικών LNG carriers

Με αμείωτους ρυθμούς η ναυπήγηση νέων παγοθραυστικών LNG carriers

284
Με αμείωτους ρυθμούς η ναυπήγηση νέων παγοθραυστικών LNG carriers

O ρωσικός όμιλος SCF ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του πρώτου ‒από τα 15 συνολικά‒ παγοθραυστικού LNG carrier στο ναυπηγείο Zvezda, το οποίο βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της ρωσικής επικράτειας. Στις 20 Νοεμβρίου η εταιρεία ανακοίνωσε μάλιστα ότι πραγματοποιήθηκε η «τελετή κοπής» του πρώτου χάλυβα (steel cutting ceremony).

Η ιδιοκτήτρια ναυτιλιακή εταιρεία, SCF Group, θα δρομολογήσει το πλοίο προς υποστήριξη του project Arctic LNG 2, που αφορά την εγκατάσταση υποδομών για την άντληση και τη μεταφορά φυσικού αερίου στην περιοχή της χερσονήσου Gydan, η οποία ανήκει στην αυτόνομη ρωσική περιφέρεια Γιαμάλων Νένετς. Η παράδοση του πρώτου παγοθραυστικού LNG carrier αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2023.

Τα υπόλοιπα 14 LNG carriers έχει παραγγείλει η κοινοπραξία SMART LNG των εταιρειών SCF Group και NOVATEK Group. Η προηγμένη σχεδίαση και κλάση, Arc7 ice class, της νέας γενιάς των συγκεκριμένων πλοίων θα εξασφαλίσει την ασφαλή ναυσιπλοΐα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η μεταφορική ικανότητα κάθε LNG carrier, με μήκος 300 μ. και πλάτος 48 μ., θα φτάνει τα 172.000 κ.μ.

Επίσης, τα 15 πλοία της παραγγελίας θα εξοπλιστούν με τρία συστήματα ηλεκτρικής πρόωσης azimuth το καθένα, με τη συνολική δυναμικότητα πρόωσης κάθε LNG carrier να ανέρχεται στα 45 MW.

Την επίβλεψη των κατασκευαστικών διαδικασιών έχει αναλάβει ο ρωσικός νηογνώμονας RMRS.

Φωτό: www.sskzvezda.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.