Τρένα μεταφοράς χύδην φορτίων προς εξυπηρέτηση containers

Τρένα μεταφοράς χύδην φορτίων προς εξυπηρέτηση containers

316
Τρένα μεταφοράς χύδην φορτίων προς εξυπηρέτηση containers

Συνεχίζονται οι καινοτόμες δράσεις από τον λιμένα του Αμβούργου προκειμένου να αξιοποιηθούν τα δίκτυα συνδυασμένων μεταφορών από και προς την κεντρική Ευρώπη.

Ένα καινοτόμο εγχείρημα υιοθετήθηκε από την εταιρεία Innovative Logistics Group (ILG) για λογαριασμό της Logistik Service GmbH (LogServ), με το οποίο επιτυγχάνεται η φόρτωση 20-ft εμπορευματοκιβωτίων σε βαγόνια κατασκευασμένα για χύδην φορτία. Στα εμπορευματοκιβώτια φορτώνονται συνήθως προϊόντα σιδήρου που προορίζονται για την Κίνα ή τη Νότια Αφρική. Με τη συγκεκριμένη αμαξοστοιχία μεταφέρονται από αυτόν τον Νοέμβριο συνολικά μέχρι και 68 εμπορευματοκιβώτια, μία φορά την εβδομάδα, μεταξύ του Λιντς της Αυστρίας και του Αμβούργου της Γερμανίας.

Μετά την ολοκλήρωση της εκφόρτωσης των προϊόντων σιδήρου στον τερματικό σταθμό Eurocombi στο Αμβούργο, τα βαγόνια του τρένου φορτώνονται, στον τερματικό σταθμό Hansaport, με ορυκτά προϊόντα της Steel Division.

Το συγκεκριμένο καινοτόμο εγχείρημα προσφέρει μια βιώσιμη λύση για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων σε βαγόνια που προορίζονταν για χύδην φορτία, ενώ παράλληλα περιορίζει την εκτέλεση σιδηροδρομικών μεταφορών προς συγκεκριμένους προορισμούς κυρίως τακτικών γραμμών με άδεια βαγόνια.

Φωτό:Fantasylife/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.