Ναυτική ασφάλεια: Αυξημένοι κίνδυνοι στον Κόλπο της Γουινέας

Ναυτική ασφάλεια: Αυξημένοι κίνδυνοι στον Κόλπο της Γουινέας

235
Ναυτική ασφάλεια: Αυξημένοι κίνδυνοι στον Κόλπο της Γουινέας

H εταιρεία Ambrey, που εξειδικεύεται σε θέματα ναυτικής ασφάλειας, προειδοποιεί για τη δραστηριοποίηση δύο εγκληματικών οργανώσεων στον όρμο του Μπενίν και νοτιοδυτικά/νότια της πολιτείας Μπαγέλσα της Νιγηρίας. Ο τρόπος δράσης των συμμοριών είναι η απαγωγή των πληρωμάτων έναντι χρηματικών ποσών.

Μέσα σε ένα έτος έχουν αναφερθεί συνολικά 83 περιστατικά απαγωγής πληρωμάτων εμπορικών ή αλιευτικών σκαφών. Την ίδια περίοδο, οι εγκληματικές οργανώσεις έχουν επιτεθεί σε πάσης φύσεως είδη πλοίων εντός των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών όλων, ανεξαιρέτως, των χωρών μεταξύ Γκάνας και Νιγηρίας.

Επίσης, έχουν σημειωθεί διάφορα περιστατικά εντός της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ των ακτών της Νιγηρίας και της νήσου του Αγίου Θωμά, ακόμα και σε διεθνή ύδατα 210 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Νιγηρίας, αλλά και στα αγκυροβόλια του Λομέ στο Τόγκο και του Κοτονού στο Μπενίν.

Φωτό: Jason R. Zalasky/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.