Στην τελική ευθεία μεγαλεπήβολα projects μεταφορών στην Αρκτική

Στην τελική ευθεία μεγαλεπήβολα projects μεταφορών στην Αρκτική

184
Στην τελική ευθεία μεγαλεπήβολα projects μεταφορών στην Αρκτική

Ο τεχνολογικός κολοσσός ABB εξασφάλισε πρόσφατα παραγγελία αξίας $300 εκατ. από το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering για τον εξοπλισμό έξι πλοίων μεταφοράς LNG με παγοθραυστικά συστήματα πρόωσης.

Τα συγκεκριμένα πλοία θα μεταφέρουν LNG μέσω του Βόρειου Περάσματος. Καθένα από τα νεότευκτα αυτά πλοία θα εξοπλιστεί με ορισμένα από τα μεγαλύτερα συστήματα πρόωσης Azipod που έχουν τοποθετηθεί σε πλοία που επιχειρούν στον πάγο.

Η εν λόγω παραγγελία ακολουθεί την επιτυχή παράδοση τεχνολογικών καινοτομιών της ABB σε δεκαπέντε πλοία που θα εξυπηρετούν το Yamal LNG project. Με την παράδοσή τους, η οποία θα ξεκινήσει το 2023, τα έξι νεότευκτα θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους στο Arctic LNG 2, ένα από τα μεγαλύτερα projects στην Αρκτική.

Μέχρι στιγμής η ABB έχει παραδώσει συστήματα ηλεκτρικής πρόωσης σε πάνω από 90 παγοθραυστικά πλοία. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα πρόωσης Azipod έχει τη δυνατότητα μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων κατά 20% σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα πρόωσης.

Φωτό: global.abb/group

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.