LNG Carriers: Ποιοι Έλληνες ηγούνται

LNG Carriers: Ποιοι Έλληνες ηγούνται

3781
LNG Carriers: Ποιοι Έλληνες ηγούνται

Oι Έλληνες πλοιοκτήτες και επιχειρηματίες της θάλασσας έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αντεπεξέρχονται και να πρωταγωνιστούν διεθνώς ακόμα και κάτω από ιδιαίτερες και κρίσιμες συγκυρίες, όπως αυτή του κορονοϊού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, έως τα τέλη Απριλίου, η συνολική αξία του ελληνόκτητου στόλου ανερχόταν σε $100,446 δισ., σύμφωνα με στοιχεία της VesselsValue. Σημαντική παρουσία είχαν –και εξακολουθούν να έχουν– οι Έλληνες και στην ιδιοκτησία και στη διαχείριση LNG Carriers, με την αξία του υπό διαχείριση στόλου να ανέρχεται σε $19,8 δισ., σύμφωνα με την ίδια ανάλυση. Συνεπώς, ο ελληνόκτητος στόλος των υγραεριοφόρων βρίσκεται στην κορυφή παγκοσμίως με βάση την αξία του, ενώ ακολουθεί ο ιαπωνικών συμφερόντων, με αξία $14,199 δισ.

Με αφορμή τη δυναμική των ελληνικών συμφερόντων εταιρειών στη διαχείριση και στην πλοιοκτησία LNG Carriers, τα Ναυτικά Χρονικά εξασφάλισαν αποκλειστικά για τους αναγνώστες τους στο τεύχος Οκτωβρίου ορισμένα εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία, προερχόμενα από τη βάση δεδομένων της VesselsValue, αναφορικά με τις κορυφαίες, με βάση την αξία του διαχειριζόμενου στόλου LNG Carriers, ελληνικών συμφερόντων διαχειρίστριες εταιρείες.

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων, η Maran Gas Maritime του Ομίλου Αγγελικούση βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, με την αξία του στόλου να αγγίζει τα $4,574 δισ. H GasLog Ltd καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με την αξία του υπό διαχείριση στόλου να υπολογίζεται στα $2,772 δισ. Ο υπό διαχείριση στόλος LNG Carriers της Dynagas Holding Ltd είναι στα $1,862 δισ., ενώ ο αντίστοιχος της TMS Cardiff Gas υπολογίζεται από τη VesselsValue στα $1,773 δισ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προαναφερθέντα στοιχεία εξήχθησαν από τη βάση δεδομένων της VesselsValue τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνεπώς ενδέχεται να υπάρχουν διαφοροποιήσεις.

Ακολουθεί η ανάλυση στον παρακάτω πίνακα:

202011021449418750

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.