Το φυσικό αέριο «κατακτά» και την Ινδία

Το φυσικό αέριο «κατακτά» και την Ινδία

95
Το φυσικό αέριο «κατακτά» και την Ινδία

Αν και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ινδία δημιουργεί ανησυχίες στην κυβέρνηση, το Δελχί στέλνει ένα θετικό μήνυμα με τη συμφωνία που υπεγράφη στις 4 Νοεμβρίου του 2020 για την παροχή φυσικού αερίου από την εταιρεία Adani Gas Limited (AGL). Η συμφωνία κατασκευής υποδομών και αγωγών φυσικού αερίου αφορά τις πολιτείες Ludhiana, Jalanhar και της Kutch, που βρίσκονται στα Ανατολικά της χώρας.

Οι τρεις πολιτείες, μαζί με άλλες 22 στην Ινδία θα έχουν πλέον σε λίγο διάστημα άμεση πρόσβαση σε καθαρότερες και οικονομικότερες μορφές ενέργειας. Το φυσικό αέριο θα συνεισφέρει στην ενεργειακή κάλυψη πολλών νοικοκυριών, βιοτεχνιών αλλά και γεωργικών στρεμμάτων. Η εταιρεία Adani Gas δεσμεύτηκε την άμεση ενεργειακή κάλυψη σε προμήθειες φυσικού αερίου μέσω αγωγού των περιοχών αυτών, αλλά και τη δημιουργία νέων υποδομών που θα εξασφαλίζουν περεταίρω θέσεις εργασίας σε κοινότητες με μεγάλη ανεργία.

Στην Ινδία καταγράφηκαν 46.253 νέα κρούσματα κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας, με τις νέες μολύνσεις να αυξάνονται και πάλι σε κάποιες πολύ πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας, περιλαμβανομένου του Νέου Δελχί. Με 8,3 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19, η Ινδία είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ. Ωστόσο τα κρούσματα σημειώνουν διαρκή και ανησυχητική άνοδο σε κάποιες περιοχές της Ινδίας. Εκτός από το Νέο Δελχί, η πολιτεία Κεράλα και η Δυτική Βεγγάλη καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Οι ανάγκες για ενεργειακή κάλυψη στην χτυπημένη από κορονοϊό χώρα είναι πλέον εξαιρετικά επιτακτικές αφού η οικονομία του ασιατικού γίγαντα επιβάλει όχι μόνο την άμεση ανασυγκρότηση της επιχειρηματικότητας στα μεγάλα αστικά κέντρα της πυκνοκατοικημένης και οικονομικά εξαθλιωμένης ανατολικής περιφέρειας αλλά κυρίως την τόνωση στη βιομηχανική και κυρίως βιοτεχνική παραγωγή του συνόλου της χώρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Adani Gas Limited, κ. Suresh P. Manglani, δήλωσε ως προς την ανάπτυξη του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου ότι: «Αυτές οι τρεις νέες περιοχές έχουν ανάγκη μεγάλη ενεργειακή κατανάλωση και έχουν εξαιρετική δυναμική για την κατασκευή νέων υποδομών. Η επένδυση σε αυτές τις περιοχές, θα επιτρέψει στην εταιρεία AGL να προσφέρει καθαρότερα καύσιμα σε πολλά νοικοκυριά, ξενοδοχεία, καθώς, επίσης σε εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές… ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ANI NEWS

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.