Το πρώτο νηολόγιο-μέλος της Getting to Zero Coalition

Το πρώτο νηολόγιο-μέλος της Getting to Zero Coalition

140
Το πρώτο νηολόγιο-μέλος της Getting to Zero Coalition

Μέλος της «Getting to Zero Coalition», για την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα από τη ναυτιλία, αποτελεί πλέον το νηολόγιο της Νήσου Μαν. Πρόκειται για το πρώτο νηολόγιο που συμμετέχει στην εν λόγω πρωτοβουλία, η οποία αριθμεί περισσότερα από 120 μέλη.

H εν λόγω συμμαχία δημιουργήθηκε από το Friends of Ocean Action και το World Economic Forum, συμμάχους του Global Maritime Forum, με σκοπό την ανάπτυξη περιβαλλοντικά ουδέτερων ποντοπόρων πλοίων μέχρι και το 2030, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ευθυγράμμιση με τους στόχους του ΙΜΟ για το 2050.

Ο διευθυντής του νηολογίου της Νήσου Μαν, Cameron Mitchell, δήλωσε: «Η λήψη ουσιαστικής δράσης προς όφελος του περιβάλλοντος και της βιομηχανίας αποτελεί συλλογική ευθύνη. Ο συνασπισμός “Getting to Zero” συσπειρώνει ένα μεγάλο εύρος οργανισμών και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά μαζί τους, για να καταστήσουμε τα πλοία μηδενικών εκπομπών πραγματικότητα».

Φωτό: www.iomshipregistry.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.