Η ψηφιοποίηση στην υπηρεσία της βιομηχανίας ναυτιλιακού εξοπλισμού

Η ψηφιοποίηση στην υπηρεσία της βιομηχανίας ναυτιλιακού εξοπλισμού

86
Η ψηφιοποίηση στην υπηρεσία της βιομηχανίας ναυτιλιακού εξοπλισμού

Σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής ναυτιλιακών εξοπλισμών και υπηρεσιών ShipParts.com προέβη ο ιταλικός νηογνώμονας RINA. Η συνεργασία αποσκοπεί στην αποτελεσματική και έγκαιρη παροχή ειδικών εξοπλισμών για τα πλοία, διευκολύνοντας παράλληλα το έργο του νηογνώμονα.

Στην ανακοίνωση του RINA τονίζεται ότι οι εξοπλισμοί που ο ίδιος θα κρίνει ότι τα πλοία χρειάζονται θα παρέχονται πλέον απρόσκοπτα και διαμέσου ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας, με αποτέλεσμα τη γρήγορη παραλαβή τους από τις διαχειρίστριες εταιρείες και τη μείωση του κόστους που ανακύπτει από τον «παραδοσιακό» τρόπο παραγγελίας ναυτιλιακών εξοπλισμών και ανταλλακτικών.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής της συμφωνίας, η Commercial Director, Greater China του RINA, Kelly Huang, δήλωσε: «Η ψηφιοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας επιταχύνεται. Το μέλλον του κλάδου θα διαμορφώσουν οι νέες τεχνολογίες, οι οποίες θα φέρουν μαζί τους οφέλη αλλά και νέες προκλήσεις. Μέσω της ψηφιοποίησης προσβλέπουμε σε μια πιο αποδοτική και ανθεκτική ναυτιλιακή βιομηχανία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ShipParts.com, Leo Liu, ανέφερε από την πλευρά του: «Ο RINA διαθέτει ιστορία 160 ετών και αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του IACS. Η πλατφόρμα RINACube ξεχωρίζει για το γεγονός ότι παρέχει ουσιώδη αξία προς τους χρήστες της. Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με τον RINA για την παροχή ψηφιακών λύσεων προς τη ναυτιλιακή βιομηχανία».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.