Νέες οδηγίες για το εμπόριο και τις ναυλώσεις προς και από το...

Νέες οδηγίες για το εμπόριο και τις ναυλώσεις προς και από το Σουδάν

111
Νέες οδηγίες για το εμπόριο και τις ναυλώσεις προς και από το Σουδάν

Νέες ενημερωτικές οδηγίες εξέδωσε το London P&I Club προς τα μέλη του σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των εμπορικών απαγορεύσεων προς και από το Σουδάν. 

Ειδικότερα, στις 18 Φεβρουαρίου, η αρμόδια αρχή των ΗΠΑ εξέδωσε μια νέα, τροποποιημένη οδηγία που αφορά την ανάκληση της απαγόρευσης των εξαγωγών τεχνολογικών προϊόντων και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων προς το Σουδάν. Ως αποτέλεσμα, η διεθνής πλοιοκτησία είναι δυνατόν να μεταφέρει εμπορευματοκιβωτια τα οποία περιέχουν smartphones, δορυφορικά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές κ.α. 

Παρά τη χαλάρωση των μέτρων και των κυρώσεων από τις ΗΠΑ, τονίζεται ότι παραμένουν ακόμη σε ισχύ οι ευρύτερες διεθνείς κυρώσεις αναφορικά με τα σουδανικά εμπορεύματα, αλλά και οι απαγορεύσεις εμπορικών πράξεων με σουδανικά φυσικά και νομικά πρόσωπα. Παράλληλα, οι κυρώσεις της ΕΕ σχετικά με το εμπόριο όπλων εξακολουθούν να ισχύουν. 

Υπενθυμίζεται πως οι κυρώσεις προς το Σουδάν υιοθετήθηκαν από τη δεκαετία του 1990, καθώς η χώρα παρείχε καταφύγιο σε τρομοκράτες, όπως ο ηγέτης της Αλ-Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος φέρεται να διέμενε στο Χαρτούμ κατά την περίοδο 1991-1996.  

Για περισσότερες πληροφορίες, τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.londonpandi.com/.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.