Ινδία: Με το βλέμμα στον αραβικό κόσμο

Ινδία: Με το βλέμμα στον αραβικό κόσμο

100
Ινδία: Με το βλέμμα στον αραβικό κόσμο

Το 53% των εισαγωγών πετρελαίου της Ινδίας και το 41% των εισαγωγών φυσικού αερίου προέρχονται από τον αραβικό κόσμο, καθώς οι χώρες της περιοχής είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ινδίας, σύμφωνα με τον Sanjay Bhattacharyya, γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Η φύση της ενεργειακής εταιρικής σχέσης έχει εξελιχθεί από απλές αγοραπωλησίες υδρογονανθράκων σε συμμετοχή σε έργα, κοινοπραξίες σε διυλιστήρια και κατασκευές σε στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου», δήλωσε ο κ. Bhattacharyya σε μέλη της Ομοσπονδίας Ινδικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων.

Ο Ινδός αξιωματούχος ανέφερε ότι «η Ινδία συμμετέχει σε πετρελαϊκά οικόπεδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη και στο Νότιο Σουδάν. Ξεκινάμε επίσης μια εταιρική σχέση και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Ο Sanjay Bhattacharyya αναφέρθηκε σε συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ινδίας για παραχώρηση πετρελαίου που υπεγράφη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας, Narendra Modi, στο Άμπου Ντάμπι τον Φεβρουάριο του 2018, όταν και υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού κατασκευή μονάδων εξόρυξης στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου.

«Τα βασικά στοιχεία της οικονομικής μας δέσμευσης χαρακτηρίζονται από ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια, ανταλλαγές ανθρώπινων πόρων, αυξανόμενες εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις και ισχυρή συνδεσιμότητα. Παρότι οι συνεργασίες αυτές είναι πολύπλευρες και εκτεταμένες, η δυναμική είναι για ακόμα μεγαλύτερες εταιρικές σχέσεις», δήλωσε ο κ. Bhattacharyya.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.