Γερμανική επέλαση στην Αδριατική

Γερμανική επέλαση στην Αδριατική

157
Γερμανική επέλαση στην Αδριατική

H Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) ανακοίνωσε την εξαγορά του 50,01% του μετοχικού πακέτου του τερματικού σταθμού πολλαπλών χρήσεων «Piattaforma Logistica Trieste» στο λιμάνι της Τεργέστης.

Η συμφωνία υπεγράφη στις 28 Σεπτεμβρίου, με την HHLA να εδραιώνει τη θέση της σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά στην Αδριατική, η γεωγραφική θέση της οποίας προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Πρόκειται για την τρίτη συμμετοχή της γερμανικής εταιρείας σε λιμένες εκτός Αμβούργου, μετά την Οδησσό της Ουκρανίας και το Ταλίν της Εσθονίας.

DJI_0428__c_PLT

Η Angela Titzrath, πρόεδρος τoυ ΔΣ της HHLA, ανέφερε ότι η περιοχή της Αδριατικής έχει αναπτυχθεί δυναμικά τα τελευταία χρόνια και πρόσθεσε ότι η Τεργέστη αποτελεί τη νοτιότερη πύλη εισόδου για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. «Η επένδυση αποτελεί μια στρατηγική επέκταση του υπάρχοντος λιμενικού μας δικτύου», κατέληξε.

Φωτό: https://hhla.de/en

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.