H CMA CGM εξαπλώνεται στις αερομεταφορές

H CMA CGM εξαπλώνεται στις αερομεταφορές

176
H CMA CGM εξαπλώνεται στις αερομεταφορές

Προσύμφωνο για την απόκτηση του 30% της Groupe DUBREUIL Aéro από τη CMA CGM υπέγραψαν πρόσφατα οι δύο πλευρές.

H επένδυση της CMA CGM στον αεροπορικό όμιλο θα προκύψει από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως του ποσού των 50 εκατ. ευρώ αλλά και από την απόκτηση μετοχών. H Groupe DUBREUIL Aéro συμμετέχει επίσης στο μετοχικό σχήμα των Air Caraïbes και French Bee.

Η συμφωνία ανάμεσα σε CMA CGM και Groupe DUBREUIL Aéro αναμένει εγκρίσεις από τις αρχές ανταγωνισμού της Γαλλίας, της Γαλλικής Πολυνησίας και της Αυστρίας, καθώς επίσης και το πράσινο φως από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της CMA CGM, η εταιρεία θα συμβάλει στη βελτίωση των δραστηριοτήτων της Groupe DUBREUIL Aéro στον τομέα των εμπορικών πτήσεων μέσω της μεγάλης εμπειρίας της στα logistics.

Η συνεργασία των δύο ομίλων αποτελεί απόρροια των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι μεταφορές ελέω της πανδημίας.

Ο Rodolphe Saadé, πρόεδρος και CEO του CMA CGM Group, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των δύο οικογενειακών ομίλων, που «μοιράζονται κοινές αξίες και το ίδιο επιχειρηματικό πνεύμα», και πρόσθεσε ότι, μέσω της συμμετοχής της εταιρείας του στο μετοχικό σχήμα της Groupe DUBREUIL Aéro, ενδυναμώνεται η θέση της στις αερομεταφορές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.