Ηνωμένο Βασίλειο: Νέα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας

249
Ηνωμένο Βασίλειο: Νέα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας

Σε ανακοίνωση νέων μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού προχώρησε νωρίτερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Σε ομιλία του στη Βουλή, ο Τζόνσον έκανε λόγο για «κρίσιμη καμπή», στην οποία έχει περιέλθει η Βρετανία αναφορικά με τα νέα κρούσματα της πανδημίας. Στα μέτρα που ανακοίνωσε και θα διαρκέσουν για έξι μήνες περιλαμβάνονται η απαγόρευση όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων σε κλειστούς χώρους, η μείωση του αριθμού των καλεσμένων σε γάμους στους 15 ενώ σημείωσε ότι τα σχέδια για την μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα από την 1η Οκτωβρίου προσωρινά παγώνουν.

Την ίδια ώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι χώροι εστίασης όπως εστιατόρια και παμπ θα κλείνουν στις δέκα το βράδυ ενώ πρότεινε στους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι, όπου αυτό είναι εφικτό.

«Εάν αποτύχουμε να δράσουμε από κοινού τώρα θέτουμε σε κίνδυνο όχι μόνο τους άλλους αλλά και το ίδιο μας το μέλλον», υπογράμμιζε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον που πρόσθεσε ωστόσο ότι «σε καμία περίπτωση δεν επιστρέφουμε στο lockdown του Μαρτίου».

Φωτό: Andy Rain/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.