Σρι Λάνκα: Σβήστηκε η φωτιά στο New Diamond

Σρι Λάνκα: Σβήστηκε η φωτιά στο New Diamond

1169
Σρι Λάνκα: Σβήστηκε η φωτιά στο New Diamond

Το Πολεμικό Ναυτικό της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέσβεσε την νέα πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο New Diamond, ένα πετρελαιοφόρο φορτωμένο με 270.000 τόνους αργού πετρελαίου, και ότι το ρυμουλκεί σε βαθύτερα νερά.

Η ομάδα διαχείρισης της καταστροφής του Πολεμικού Ναυτικού της Σρι Λάνκα έσβησε την πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε την Δευτέρα πάνω στο New Diamond εξαιτίας ισχυρών ανέμων. Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε την Πέμπτη, είχε ανακοινωθεί πως έσβησε την Κυριακή.

Το πλοίο βρίσκεται τώρα 41 ναυτικά μίλια (76 χλμ) από την ανατολική ακτή της Σρι Λάνκα. Οι αρχές προσπαθούν να αξιολογήσουν πιθανή περιβαλλοντική καταστροφή από το ατύχημα.

Χθες Τρίτη, το ΠΝ εντόπισε μια πετρελαιοκηλίδα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το πετρελαιοφόρο, η οποία φαίνεται να είχε διαρρεύσει από το μηχανοστάσιό του.

“Είμαστε βέβαιοι ότι η διαρροή δεν προέρχεται από τις δεξαμενές αργού πετρελαίου. Ετοιμάζουμε μια ομάδα από δύτες για να εντοπίσουν το ακριβές σημείο της διαρροής”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΝ Ίντικα ντε Σίλβα.

Το πετρελαιοφόρο New Diamond είναι φορτωμένο με 270.000 τόνους αργού πετρελαίου, ενώ για τις μηχανές του μεταφέρει επίσης 1.700 τόνους ντίζελ. Τρία μέλη μιας ομάδας διάσωσης έχουν επιβιβαστεί στο δεξαμενόπλοιο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Κουβέιτ για το ινδικό λιμάνι Παραντίπ, όταν έστειλε την Πέμπτη σήμα κινδύνου έπειτα από έκρηξη στο μηχανοστάσιο που στοίχισε τη ζωή ενός μέλους του 23μελούς πληρώματός του, ενός Φιλιππινέζου ναυτικού. Τα άλλα μέλη του πληρώματος κατέστη δυνατό να απομακρυνθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Sri Lankan air force media handout/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.