Liner εταιρείες με το βλέμμα στην καθετοποίηση

Liner εταιρείες με το βλέμμα στην καθετοποίηση

220
Liner εταιρείες με το βλέμμα στην καθετοποίηση

Η νοτιοκορεατική HMM αποτελεί πλέον την έκτη εταιρεία διαχείρισης containerships η οποία προχωρά στην ίδρυση joint venture με την εταιρεία διαχείρισης τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων PSA.

Το νέο σχήμα με το όνομα HMM-PSA Singapore Terminal (HPST) θα ανήκει κατά 58% στη σιγκαπουριανή PSA και κατά 42% στην HMM, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της πριν ολοκληρωθεί το 2020.

Σε κοινή ανακοίνωση των PSA και ΗΜΜ τονίζεται ότι η στρατηγική αυτή συνεργασία θα προσφέρει ασφάλεια στον ταχέως αναπτυσσόμενο στόλο της HMM που προσεγγίζει τα λιμάνια της Σιγκαπούρης.

Υπενθυμίζεται ότι η HMM έχει παραλάβει και αναμένει την παραλαβή mega-containerships μεταφορικής ικανότητας 24.000 TEUs έκαστο. Πέραν των τερματικών εμπορευματοκιβωτίων, αντικείμενο της συνεργασίας τους θα αποτελέσουν η τεχνολογία και η καινοτομία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η PSA έχει συστήσει joint ventures με τις liner εταιρείες CMA CGM, Cosco, Mediterranean Shipping Company, Ocean Network Express και Pacific International Lines.

Φωτό: Pieter Stam De Jonge/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.