Κίνα: Ένας γίγαντας του άνθρακα γεννάται

Κίνα: Ένας γίγαντας του άνθρακα γεννάται

218
Κίνα: Ένας γίγαντας του άνθρακα γεννάται

Οι κινεζικές αρχές άναψαν το πράσινο φως για τη συγχώνευση δύο ανθρακωρυχείων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός κολοσσού στον κορυφαίο παραγωγό και καταναλωτή άνθρακα του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, η Yankuang Group Co. Ltd. θα ενώσει τις δυνάμεις της με τη Shandong Energy GroupCo., σε μια συγχώνευση που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούλιο και έλαβε πρόσφατα το πράσινο φως από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές.

Η δημιουργία της νέας εταιρείας με την ονομασία Shandong EnergyCompany Ltd. αποτελεί ένα ακόμα βήμα του Πεκίνου για τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εγχώριας παραγωγής. Παρά τις κοινωνικές πιέσεις για μείωση της χρήσης του ρυπογόνου άνθρακα, η αφθονία και το χαμηλό κόστος του τον καθιστούν νούμερο ένα επιλογή στο ενεργειακό μείγμα της Κίνας.

Αναλυτές τονίζουν ότι η ενοποίηση των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει το δεύτερο μεγαλύτερο ανθρακωρυχείο στην Κίνα, με την παραγωγική της ικανότητα να εκτιμάται σε 291 εκατ. τόνους άνθρακα τον χρόνο.

Συνδυαστικά, οι Yankuang Group Co. Ltd. και Shandong Energy Group Co. κατέγραψαν έσοδα $92 δισ. το 2019.

Φωτό: Tannen Maury/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.