Ινδική ναυτιλία: το στοίχημα για την προσέλκυση νέων ναυτικών

Ινδική ναυτιλία: το στοίχημα για την προσέλκυση νέων ναυτικών

112
Ινδική ναυτιλία: το στοίχημα για την προσέλκυση νέων ναυτικών

Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προέβησαν το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Υπουργείο Ανάπτυξης, Δεξιοτήτων και Επιχειρηματικότητας (MSDE) της Ινδίας. Σκοπός της εν λόγω συνεργασίας είναι η ενίσχυση των ικανοτήτων των εργαζομένων στα λιμάνια και στον ευρύτερο κλάδο της ναυτιλίας της χώρας, όπως και η ενίσχυση της απασχόλησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ινδικού Υπουργείου Ναυτιλίας, το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη διαδικτυακά, θέτοντας τις βάσεις προκειμένου οι νέοι να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες εργασίας που προσφέρει ο ινδικός ναυτιλιακός κλάδος, ενώ ακόμη θα διασφαλίσει ότι οι Ινδοί εργαζόμενοι στη βιομηχανία κατέχουν τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να πρωταγωνιστήσουν διεθνώς.

Ο υπουργός Ναυτιλίας της Ινδίας, Mansukh Mandaviya, δήλωσε ότι «δεσμευόμαστε να ενδυναμώσουμε την οικονομική ισχύ της χώρας, μέσω της βελτίωσης της χωρητικότητας των λιμανιών μας. Θέλουμε επίσης να δώσουμε λύση στα ζητήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλία».

Ο κ. Mandaviya τόνισε επίσης ότι οι νέοι είναι το μέλλον της ναυτιλίας και ότι η συνεργασία θα τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν να σταδιοδρομήσουν στη νέα ψηφιακή εποχή της ναυτιλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.