Ρωσία-Ιράν: Ενισχύει τις εμπορικές τους σχέσεις η Κασπία Θάλασσα

Ρωσία-Ιράν: Ενισχύει τις εμπορικές τους σχέσεις η Κασπία Θάλασσα

183
Ρωσία-Ιράν: Ενισχύει τις εμπορικές τους σχέσεις η Κασπία Θάλασσα

Νέο ναυτιλιακό διάδρομο μέσω της Κασπίας Θάλασσας, σκοπεύουν να εγκαινιάσουν Ρωσία και Ιράν. Τα containerships είναι τα πλοία τα οποία αναμένεται να δραστηριοποιηθούν περισσότερο στον εν λόγω ναυτιλιακό διάδρομο, ενώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, ο διάδρομος θα τεθεί σε ισχύ το Σεπτέμβριο.

Το Ιράν αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια δυσκολίες σχετικά με την αποστολή γεωργικών προϊόντων στη Ρωσία, κυρίως λόγω της έλλειψης containerships.

Ωστόσο, ο νέος ναυτιλιακός διάδρομος θα περιλαμβάνει φορτηγά πλοία τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν και κατεψυγμένα φορτία. Σύμφωνα με το Tasnim, ο Ιρανός πρόεδρος Hassan Rouhani ήρθε τον Απρίλιο σε τηλεφωνική επαφή με το Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους για ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να καταπολεμήσουν τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Rouhani τόνισε πως η Τεχεράνη προσβλέπει σε ενίσχυση των σχέσεων της με τη Μόσχα, ιδιαίτερα στον τομέα του εμπορίου και της οικονομίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.