Νεκρός Έλληνας μηχανικός στο ελληνικό φορτηγό πλοίο

Νεκρός Έλληνας μηχανικός στο ελληνικό φορτηγό πλοίο

8630

Από τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα (4:00 ώρα Ελλάδος) σε υπό ελληνική σημαία πλοίο στην Αραβική Θάλασσα δυστυχώς νεκρός εντοπίστηκε 55χρονος Έλληνας β΄μηχανικός του πλοίου.

Tην ίδια ώρα τραυματίας ανασύρθηκε και 26χρονος Έλληνας γ΄μηχανικός του πλοίου.

Το ελληνικό φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη» κατευθυνόταν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη Βόρεια Αφρική όταν ξέσπασε η φωτιά και έχει πλήρωμα 18 ατόμων, εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των αρχών της Ινδίας, που χειρίζεται το περιστατικό, ο τραυματισμένος 26χρονος Έλληνας Γ’ μηχανικός του πλοίου θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο μηχανοστάσιο.

Η φωτιά έχει κατασβεστεί, ενώ το πλοίο παραμένει ακυβέρνητο. Τα μέλη του πληρώματος βρίσκονται επί του πλοίου. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ινδίας, οι οποίες, όπως ανέφεραν, έχουν ζητήσει τη συνδρομή από παραπλέοντα σκάφη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.