Σταθερή η ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας

Σταθερή η ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας

130
Σταθερή η ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας

Η επιτυχία της Κίνας στον έλεγχο της πανδημίας COVID-19 σημαίνει ότι η οικονομία ανακάμπτει σταθερά.

Στο πλαίσιο αυτό, η αγορά ομολόγων τον Ιούλιο συνέχισε να καταγράφει διψήφια ανάπτυξη, τόσο στον όγκο των συναλλαγών, όσο και στο τζίρο της, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για την κίνησή της. Ο εμπορικός όγκος των συναλλαγών καταγράφηκε στις 567,65 εκατ. θέσεις, με τζίρο 45,42 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 6,49 τρισεκατομμύρια δολάρια) με ετήσια αύξηση 36,77% και 55,7% αντίστοιχα.

Επίσης, ο τομέας του διαδικτύου, αλλά και άλλοι σχετικοί τομείς επέστρεψαν σε διψήφια ανάπτυξη τόσο στο τζίρο τους, όσο και στην τεχνολογική έρευνα στο πρώτο εξάμηνο του 2020, μετά την καθήλωση τους εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες του διαδικτύου στην Κίνα είχαν έσοδα 590,7 δισ. γουάν την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, με ετήσια αύξηση 14,1%. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 12,6 ποσοστιαίες μονάδες από την αύξηση που είχε καταγραφεί στο πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Jerry Zhang/Unsplash

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.