Κώστας και Λυδία Καρρά: Βραβείο Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας

Κώστας και Λυδία Καρρά: Βραβείο Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας

1056
Κώστας και Λυδία Καρρά: Βραβείο Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας

Τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, απονεμήθηκαν για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Η σεμνή τελετή απονομής έλαβε χώρα σε έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού, ειδικά προσαρμοσμένο στους υγειονομικούς κανόνες της εποχής, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.

Το Βραβείο Ευκράντη 2019 Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας απονεμήθηκε στο στο ζεύγος Κώστα και Λυδίας Καρρά.

Το ζεύγος Κώστα και Λυδίας Καρρά

Ο Κώστας και η Λυδία Καρρά, εδώ και μία πεντηκονταετία, έχουν θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους, μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), την προστασία του περιβάλλοντος της χώρας μας και τη διάσωση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς όπου γης. Ωστόσο, όπως σημείωσαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής, η έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής ευθύνης μίας εκ των παραδοσιακών ναυτιλιακών οικογενειών της χώρας ήταν συνδεδεμένη με τη μακρά παρουσία της οικογένειας στον χώρο του ναυτιλιακού επιχειρείν.

Ο Κώστας Ι. Καρράς αποτελεί μια εμβληματική προσωπικότητα στον χώρο της ελληνικής ναυτιλίας και σηματοδότησε με την παρουσία του μια νέα εποχή για τη σχέση της ναυτιλίας με την Ελλάδα. Εργάστηκε επί 25 έτη στη ναυτιλία. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και πρόεδρος της νεοσύστατης Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων της ΕΕΕ, από το 1975 έως το 1984. Από τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΕΕΕ Αντώνη Ι. Χανδρή (1975-1981), πριν και μετά την εκλογή του, μαζί υλοποίησαν την πρώτη συστηματική εκστρατεία προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα και μαζί σχεδίασαν και διοργάνωσαν τις πρώτες συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους από την πολιτική, δημοσιογραφική και ευρύτερη οικονομική κοινότητα της χώρας, με στόχο την απεξάρτηση από το «λάθε βιώσας» του παρελθόντος, που είχε τότε καταστήσει τη ναυτιλία «αποδιοπομπαίο τράγο» της ελληνικής κοινωνίας. Τέλος, ανέλαβαν την άμυνα της ελληνικής ναυτιλίας ενάντια σε ξένες επικρίσεις.

Ο Κώστας Ι. Καρράς υπήρξε, όπως τόνισαν τα μέλη της επιτροπής, πρωτοπόρος σε θέματα επικοινωνίας σε όλες τις επιχειρηματικές του δράσεις και ενασχολήσεις. Η σύζυγός του, Λυδία Καρρά, το γένος Ποταμιάνου, είναι διακεκριμένη σκηνοθέτις, με πολλές βραβευμένες ταινίες που αφορούν το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Η ΕΛΛΕΤ σχεδιάστηκε από το 1970 και ιδρύθηκε το 1972. Ο Κώστας και η Λυδία Καρρά, κάτοικοι τότε του Λονδίνου, στο ξεκίνημα της κοινής τους ζωής, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και να κινητοποιήσουν, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτισμικής κληρονομιάς, σε μία από τις μελανότερες περιόδους της ελληνικής περιβαλλοντικής και πολιτισμικής ιστορίας.

Οι ιδρυτές της Εταιρείας ζήτησαν αρχικώς και έλαβαν την αρωγή των αείμνηστων Γιάννη Κουλουκουντή, Γιώργου Π. Λιβανού, Γιώργου Ποταμιάνου και Αντώνη Χανδρή. Από τότε, σημαντικοί παράγοντες της ελληνικής ναυτιλίας ενισχύουν με συνέπεια τη δράση της Εταιρείας μέχρι σήμερα, ενώ πέντε μέλη της ναυτιλιακής οικογένειας υπηρετούν στο σημερινό ΔΣ, με πρόεδρο την Λυδία Καρρά, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία με τα μέλη και την ευρύτερη κοινή γνώμη.

Η κ. Λυδία Καρρά παραλαμβάνει το αγαλματίδιο Ευκράντη από τον δρα Παναγιώτη Καπετανάκη, εκ μέρους της κ. Άννας Κανελλάτου, Regional Director Mediterranean-Middle East and India της MacGregor
Η κ. Λυδία Καρρά παραλαμβάνει το αγαλματίδιο Ευκράντη από τον δρα Παναγιώτη Καπετανάκη, εκ μέρους της κ. Άννας Κανελλάτου, Regional Director Mediterranean-Middle East and India της MacGregor

Η ΕΛΛΕΤ από την ίδρυσή της αναλαμβάνει εντυπωσιακές και επιτυχείς πρωτοβουλίες, όπως τον αγώνα για τη σωτηρία του νότιου Σαρωνικού, την προστασία της Πλάκας, την κήρυξη του συνόλου του Κτήματος Τατοΐου, κτιρίων και φύσης, ως διατηρητέου, τον αγώνα, μαζί με άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου, τη διατήρηση παραδοσιακών οικισμών και της φύσης του Αιγαίου, μελέτες φέρουσας ικανότητος νησιών και τον πρόσφατο επιτυχή αγώνα για την αποφυγή κατασκευής υψηλών κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη.

Η ΕΛΛΕΤ είναι εταίρος στο οκταετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την προσαρμογή της χώρας μας στην κλιματική αλλαγή, είναι ο επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Europa Nostra, της ομοσπονδίας ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτισμικής κληρονομιάς, και έχει βραβευτεί για το έργο της από την Ακαδημία Αθηνών (2002) και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (2012).

Όπως σημειώνουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής, ένας από τους κύριους πυλώνες της ΕΛΛΕΤ, πέραν των χορηγών και των εθελοντών, είναι και οι δημοσιογράφοι. Μέσω αγαστής συνεργασίας με δημοσιογράφους, επιτυγχάνεται η σωστή επικοινωνία των δράσεων της Εταιρείας, με στόχο την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Κώστα και τη Λυδία Καρρά, αλλά και τα Βραβεία Ευκράντη, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Xορηγός βραβείου

macgregor_logo

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.