Το LNG bunkering, «πρόσκληση» για τη Βόρεια Αμερική

Το LNG bunkering, «πρόσκληση» για τη Βόρεια Αμερική

116
Το LNG bunkering, «πρόσκληση» για τη Βόρεια Αμερική

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Island Tug & Barge (ITB), ο American Bureau of Shipping (ABS) επελέγη ως νηογνώμονας της πρώτης φορτηγίδας μεταφοράς καυσίμων LNG της δυτικής ακτής της Βόρειας Αμερικής. Η εν λόγω φορτηγίδα αναμένεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητες bunkering από το 2023 και θα αποτελεί project της ITB, από κοινού με την εταιρεία Cryopeak LNG Solutions

Ο αμερικανικός νηογνώμονας αναφέρει ότι βρίσκεται στην προνομιακή θέση να υποστηρίξει την Cryopeak Energy Solutions Corporation, καθώς και την Island Tug & Barge Ltd., οι οποίες έχουν προβεί σε συνεργασία για την ανάπτυξη μιας φορτηγίδας-ρυμουλκού 4.000 κυβικών μέτρων. Το σχέδιο περιλαμβάνει τη χρήση ενός από τα ρυμουλκά της ITB, για τη μεταφορά καυσίμων LNG σε πλοία τα οποία προσεγγίζουν λιμάνια της δυτικής ακτής στη Βόρεια Αμερική.

Ο γενικός διευθυντής της Cryopeak, Calum McClure, δήλωσε ότι «η ναυτιλιακή βιομηχανία αναζητά λύσεις για τη χρήση LNG, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα και το κόστος των καυσίμων. Το project αυτό θα επιτρέψει στα πλοία να χρησιμοποιήσουν το καθαρότερο εναλλακτικό καύσιμο LNG».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ITB, Adrian Samuel, δήλωσε ότι «μέσω της συνεργασίας με τον ABS και την Cryopeak, προσβλέπουμε στην παροχή αποτελεσματικών και αξιόπιστων λύσεων στην αγορά LNG bunkering του Δυτικού Καναδά, καθώς και στα βορειοδυτικά του Ειρηνικού των ΗΠΑ».

Τέλος, ο ανώτερος αντιπρόεδρος global business development του ABS, John McDonald, σχολίασε: «Είναι σημαντικό το ότι συμμετέχουμε σε αυτό το project, το οποίο θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα του LNG στη δυτική ακτή των ΗΠΑ».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.