Κίνα: Ρεκόρ για τις εισαγωγές σόγιας από τη Βραζιλία

Κίνα: Ρεκόρ για τις εισαγωγές σόγιας από τη Βραζιλία

135
Κίνα: Ρεκόρ για τις εισαγωγές σόγιας από τη Βραζιλία

Ρεκόρ κατέγραψαν οι κινεζικές εισαγωγές φασολιών σόγιας βραζιλιάνικης προέλευσης, σύμφωνα με το Reuters.

Οι κινεζικές εισαγωγές φασολιών σόγιας από τη Βραζιλία ανήλθαν σε 11,16 εκατ. τόνους, με τις χαμηλότερες τιμές των βραζιλιάνικων φασολιών καθώς και τις ιδιαίτερα ευνοϊκές καιρικές συνθήκες να καθιστούν τη χώρα της Λατινικής Αμερικής ελκυστικότερη επιλογή για την εισαγωγή φασολιών σόγιας.

Η Κίνα εισήγαγε 267.553 τόνους φασολιών σόγιας από τις ΗΠΑ για τον μήνα Ιούνιο. Οι εν λόγω εισαγωγές κατέγραψαν μείωση κατά 56,5% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019. Αν και η Κίνα έχει προβεί σε αύξηση των συνολικών εισαγωγών αμερικανικών γεωργικών προϊόντων, εντούτοις θα χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω αυτές τις εισαγωγές, προκειμένου να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις της πρώτης φάσης της οικονομικής συμφωνίας του Ιανουαρίου με τις ΗΠΑ.

Όσον αφορά τα κινεζικά αποθέματα φασολιών σόγιας, το Reuters αναφέρει πως αυτά θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, λόγω των αυξημένων εισαγωγών από τη Βραζιλία. Ενδεικτικά, τα αποθέματα της 21ης Ιουλίου έφτασαν τους 7,39 εκατ. τόνους, στα μεγαλύτερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2018, ενώ διπλασιάστηκαν σε σχέση με τον Μάιο του 2020, οπότε οι εισαγωγές φασολιών σόγιας κατέγραψαν μείωση λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.