ΗΑΕ: Επενδυτική κοινοπραξία για ανάπτυξη της βιομηχανίας

ΗΑΕ: Επενδυτική κοινοπραξία για ανάπτυξη της βιομηχανίας

123
ΗΑΕ: Επενδυτική κοινοπραξία για ανάπτυξη της βιομηχανίας

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) και η εταιρεία επενδύσεων ADQ υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία κοινοπραξίας που θα αναλάβει την έναρξη μιας επενδυτικής πλατφόρμας, με στόχο τη χρηματοδότηση και την επίβλεψη της ανάπτυξης βιομηχανικών έργων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η ADNOC θα κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο 60%, ενώ η ADQ θα κατέχει το υπόλοιπο 40%.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Dr Sultan Ahmed Al Jaber, υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ADNOC, και τον Mohamed Hassan Alsuwaidi, διευθύνοντα σύμβουλο της ADQ.

Οι δύο εταίροι της κοινοπραξίας θα πραγματοποιήσουν μια ολοκληρωμένη μελέτη σκοπιμότητας για την ανάπτυξη μιας σειράς έργων, προκειμένου να προωθήσουν εκείνα που δείχνουν τη μέγιστη δυνατότητα δημιουργίας προστιθέμενης αξίας.

Το joint venture σκοπεύει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης πριν από το τέλος του 2020, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών σχετικά με τα επιλεγμένα έργα-στόχους και το εύρος των πιθανών ευκαιριών που διατίθενται για μελλοντικούς επενδυτές και συνεργάτες.

Η ADNOC, μέσω του κυρίως προγράμματος επενδύσεων με την ονομασία «ADVC in-country», έχει συνεισφέρει, μέχρι σήμερα, πάνω από 44 δισ. AED ($12 δισ.) στην οικονομία των ΗΑΕ και δημιούργησε πάνω από 1.500 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για υπηκόους των ΗΑΕ από την έναρξη του προγράμματος το 2018.

Φωτό: Rickisfriends/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.