Σαουδική Αραβία: Αύξηση των διακινούμενων φορτίων τροφίμων παρά την πανδημία

Σαουδική Αραβία: Αύξηση των διακινούμενων φορτίων τροφίμων παρά την πανδημία

65
Σαουδική Αραβία: Αύξηση των διακινούμενων φορτίων τροφίμων παρά την πανδημία

Αύξηση των συνολικών εξαγωγών και εισαγωγών τροφίμων από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως τα τέλη Μαΐου του 2020 κατέγραψαν οι λιμένες της Σαουδικής Αραβίας, υπό την εποπτεία της Γενικής Λιμενικής Αρχής MAWANI.

Η αύξηση της δραστηριότητας για τους λιμένες του Βασιλείου έφτασε το 15% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, καθώς διακινήθηκαν 12 εκατ. τόνοι τροφίμων.

Το λιμάνι της Τζέντα ήρθε πρώτο στη διακίνηση τροφίμων, με 5 εκατ. τόνους, ακολουθούμενο από το λιμάνι King Abdulaziz στο Νταμάμ, στον Περσικό Κόλπο, με 4,2 εκατ. τόνους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της MAWANI, «η αξιοσημείωτη άνοδος αποτελεί απόδειξη των αποτελεσματικών επιχειρησιακών σχεδίων και των προληπτικών μέτρων, σε συνεργασία με τους σχετιζόμενους κυβερνητικούς τομείς, από το ξέσπασμα της νέας πανδημίας. Επιβεβαιώνεται επίσης η αποτελεσματικότητα των λειτουργιών όλο το εικοσιτετράωρο εν μέσω των προκλήσεων, συμβάλλοντας στην ικανοποίηση των απαιτήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας και στη διασφάλιση αφθονίας τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών».

Την ίδια ώρα, η Γενική Αρχή των Λιμένων του Βασιλείου πέτυχε τον Μάιο αύξηση των εμπορευμάτων που διακινήθηκαν, φτάνοντας τους 28 εκατ. τόνους, σημειώνοντας αύξηση 6,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Φωτό: Mike Nelson/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.