Mega-επένδυση στην κλωστοϋφαντουργία για την Αίγυπτο

Mega-επένδυση στην κλωστοϋφαντουργία για την Αίγυπτο

454
Mega-επένδυση στην κλωστοϋφαντουργία για την Αίγυπτο

Η αιγυπτιακή κρατική εταιρεία Cotton and Textile Industries Holding Co. υπέγραψε σύμβαση με την Gama Construction για την ίδρυση ενός νέου εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας στην El-Mahalla El-Kubra, ως μέρος του στόχου του Υπουργείου Δημοσίων Επιχειρήσεων να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για τις βιομηχανίες βαμβακιού, νηματοποίησης και ύφανσης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στον κόσμο, το οποίο θα χτιστεί σε έκταση 62.500 τ.μ., σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Δημοσίων Επιχειρήσεων της Αιγύπτου.

Οι εργασίες κατασκευής του εργοστασίου αναμένεται να διαρκέσουν 14 μήνες, με εκτιμώμενο κόστος 780 εκατ. EGP και με μέση χωρητικότητα παραγωγής 30 τόνους νήματος την ημέρα.

Το σχέδιο ανάπτυξης της κυβέρνησης της Αιγύπτου για τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει περίπου δυόμισι χρόνια, με κόστος άνω των 21 δισ. EGP (1,3 δισ. δολάρια). Το σχέδιο βασίζεται στην ενίσχυση της εξειδίκευσης και στη μείωση της συχνότητας των ίδιων δραστηριοτήτων σε περισσότερες από μία εταιρείες, συγχωνεύοντας 23 εταιρείες περιστροφής, ύφανσης, βαφής και επεξεργασίας σε εννέα εταιρείες. Επιπλέον, προγραμματίζεται η συγχώνευση εννέα εταιρειών εκκοκκισμού βαμβακιού και εμπορίου σε μια νέα, εξειδικευμένη εταιρεία.

Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες θα συνεχίσουν την κανονική τους δραστηριότητα έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία συγχώνευσης, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από το καλοκαίρι του 2021.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.