Σε χαμηλά 24ετίας οι παραγγελίες πλοίων

Σε χαμηλά 24ετίας οι παραγγελίες πλοίων

442
Σε χαμηλά 24ετίας οι παραγγελίες πλοίων

Σημαντικές μειώσεις κατέγραψαν οι παγκόσμιες παραγγελίες πλοίων κατά το α΄ εξάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Clarkson Research Services, τα οποία επικαλείται το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, το παγκόσμιο βιβλίο παραγγελιών αποτελούνταν από 269 πλοία.

Ο αριθμός αυτός παραγγελιών αποτελεί τον μικρότερο από το 1996, έτος κατά το οποίο οι παραγγελίες σημείωσαν πτώση κατά 42% σε σχέση με το 1995.

Από τις συνολικές παραγγελίες, οι περισσότερες έχουν ανατεθεί σε κινεζικά ναυπηγεία (145), ενώ ακολουθούν τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας (37) και της Ιαπωνίας (36). Σημειώνεται ότι, για τον μήνα Ιούνιο, οι παραγγελίες πλοίων ανήλθαν σε 30, σημειώνοντας αύξηση κατά 26% σε σχέση με τον Μάιο, αλλά και πτώση κατά 51% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Παρά τις ιδιαίτερα μειωμένες παραγγελίες μέχρι στιγμής για το 2020, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Yonhap, η αύξηση των παραγγελιών πλοίων μεταφοράς LNG από Ρωσία και Μοζαμβίκη αναμένεται να δώσει μια πιο αισιόδοξη εικόνα για την πορεία της βιομηχανίας.

Φωτό: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.