Νέα εμπορική συμφωνία για Βενεζουέλα και Τουρκία

Νέα εμπορική συμφωνία για Βενεζουέλα και Τουρκία

409
Νέα εμπορική συμφωνία για Βενεζουέλα και Τουρκία

Στην υπογραφή μιας νέας εμπορικής συμφωνίας προέβησαν πρόσφατα Τουρκία και Βενεζουέλα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Mercopress, η επίσημη ονομασία της εμπορικής συμφωνίας είναι «Trade Development Agreement» και θα τεθεί σε ισχύ από τις 21 Αυγούστου.

Η εν λόγω συμφωνία μεταξύ Καράκας και Άγκυρας χρονολογείται από το 2018, έπειτα από επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη Βενεζουέλα, κατά την οποία δεσμεύτηκε να βοηθήσει το λατινοαμερικανικό κράτος να αντεπεξέλθει στις κυρώσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Στόχος της εμπορικής συμφωνίας είναι η σταδιακή εξάλειψη των συγκεκριμένων κυρώσεων και των τελωνειακών δασμών.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Jorge Arreaza, «έχουμε πραγματοποιήσει ένα σημαντικό βήμα για την εμπορική ανάπτυξη. Δεν πρόκειται για Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου, ωστόσο επιτρέπει στις οικονομίες και των δύο χωρών να συμπληρώσουν η μία την άλλη, εφόσον δεν βρίσκονται σε ανταγωνισμό».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.