Καινοτομιών συνέχεια στη θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα

Καινοτομιών συνέχεια στη θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα

211
Καινοτομιών συνέχεια στη θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα

Η εταιρεία διαχείρισης πλοίων Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Cyprus Marine and Maritime Institute (CMMI) για την πρωτοβουλία «True North 72», η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία καινοτόμων προτάσεων σε όλο το εύρος της θαλάσσιας εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο αριθμός 72 αναφέρεται στο 1972, οπότε η BSM ξεκίνησε τη λειτουργία της επί κυπριακού εδάφους και έγινε μία από τις πρώτες ξένων συμφερόντων εταιρείες της οποίας τα πλοία εγγράφηκαν στο κυπριακό νηολόγιο.

Η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες λόγω της κρίσης του Covid-19.

Παράλληλα, οι απαιτήσεις για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον ναυτιλία προσθέτουν επιπλέον προκλήσεις σε ένα ήδη απαιτητικό και γεμάτο προκλήσεις τοπίο. Η πρωτοβουλία «True North 72» αποσκοπεί στον επαναπροσδιορισμό της αξιακής αλυσίδας της νέας ψηφιακής εποχής της ναυτιλίας, ενώ σκοπεύει να παράσχει λύσεις στους πελάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις επιχειρήσεις τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσει στους πελάτες της BSM τη δυνατότητα αντιμετώπισης των υφιστάμενων δυσκολιών στις επιχειρήσεις τους.

Η εν λόγω πρωτοβουλία επιστρατεύει την εμπειρία και την εξειδίκευση σε τεχνικά ζητήματα των BSM και CMMI, καθώς και το παγκόσμιας εμβέλειας δίκτυό τους, για τη δημιουργία ενός «οικοσυστήματος πειραματισμού». Μέσω της πρωτοβουλίας, θα καταστούν δυνατές δοκιμές για τη δημιουργία νέων αγορών, υπηρεσιών και προϊόντων.

O Γιάννης Σύκας, διευθυντής στρατηγικής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BSM, δήλωσε: «Η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει φτάσει σε σημείο καμπής και η ερχόμενη δεκαετία θα είναι κρίσιμη για την επόμενη γενιά θαλάσσιου εμπορίου και επιχειρήσεων. Μέσω της πρωτοβουλίας “True North 72” και της συνεργασίας με τη CMMI, η BSM δηλώνει ξεκάθαρα τη δέσμευσή της για παρουσίαση δημιουργικών προτάσεων και νέες καινοτομίες.

Αυτή η συνεργασία δίνει υπόσταση στις αξίες της εταιρείας μας και στους στόχους μας, επιτρέποντας στους συναδέλφους, στους πελάτες, στους συνεργάτες και στις κοινότητες με τις οποίες συνεργαζόμαστε να εφαρμόσουν τη γνώση και την εμπειρία τους για τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων στις προκλήσεις της βιομηχανίας», κατέληξε ο κ. Σύκας.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο “True North 72” και συνεργαζόμαστε με έναν από τους κορυφαίους third-party διαχειριστές πλοίων στον κόσμο. Αυτή η πρωτοβουλία εφάπτεται πλήρως του βασικού μας στόχου για την αντιμετώπιση των αναγκών της ναυτιλιακής βιομηχανίας και την ανάπτυξη λύσεων που θα συμβάλουν σε μια βιώσιμη γαλάζια ανάπτυξη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του CMMI, Ζαχαρίας Σιόκουρος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.