Σιγκαπούρη: «Playbook» για την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας

Σιγκαπούρη: «Playbook» για την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας

203
Σιγκαπούρη: «Playbook» για την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας

H Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA), σε συνεργασία με τη Singapore Shipping Association (SSA) και την Infocomm Media Development Authority (IMDA), προέβησαν στην από κοινού έκδοση του Maritime Digitalisation Playbook (MDP). Το εν λόγω διαδικτυακό εγχειρίδιο έχει ως σκοπό την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης των ναυτιλιακών εταιρειών της Σιγκαπούρης. Επιπλέον, αποτελεί και ένα μέσο για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας καθώς και για την ένταξή της σε μια νέα, μετά Covid-19 νόρμα.

«Η πανδημία έχει επιταχύνει την ψηφιοποίηση, ανεξάρτητα από το μέγεθος των εταιρειών. Το “Playbook” θα χρησιμεύσει ως οδηγός για να βοηθήσει τις ναυτιλιακές εταιρείες να ανακαλύψουν ευκαιρίες στον τομέα της ψηφιοποίησης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας για τις Μεταφορές και την Υγεία, Dr Lam Pin Min.

Το MDP θα βοηθήσει τις ναυτιλιακές εταιρείες της Σιγκαπούρης να διευκολύνουν την είσοδό τους σε ένα πιο ψηφιακό «modus operandi», που θα καλύπτει ψηφιακά τους τομείς των λιμενικών εκτελωνισμών, της αποστολής εγγράφων, των εμπορικών συναλλαγών και της ναυτιλιακής χρηματοδότησης. Το MDP περιέχει επίσης πληροφορίες, που περιλαμβάνουν υποδείγματα και προγράμματα υποστήριξης, για να βοηθήσουν τις εταιρείες να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν τυχόν κενά στη διαμόρφωση της εταιρικής στρατηγικής που σχετίζεται με την ψηφιοποίηση.

«Ενθαρρύνουμε τις ναυτιλιακές εταιρείες, ιδίως τις μικρομεσαίες, να χρησιμοποιήσουν το MDP για να υλοποιήσουν το ψηφιακό όραμά τους», δήλωσε η πρόεδρος της SSA, Caroline Yang.

Φωτό: Chung Kevin/PxHere

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.