Βιοκαύσιμα στη ναυτιλία: Με αμείωτους ρυθμούς οι δοκιμές

Βιοκαύσιμα στη ναυτιλία: Με αμείωτους ρυθμούς οι δοκιμές

233
Βιοκαύσιμα στη ναυτιλία: Με αμείωτους ρυθμούς οι δοκιμές

Μετά την επίσημη ανακοίνωση συνεργασίας τους για δοκιμές βιοκαυσίμων, η πλοιοκτήτρια εταιρεία πλοίων μικρών αποστάσεων UEEC και το πρόγραμμα προώθησης βιοκαυσίμων GoodShipping Program ήλθαν σε συμφωνία και με την εταιρεία κατασκευής οχημάτων BMW. Η συνεργασία περιλαμβάνει τη δοκιμή του ναυτιλιακoύ καυσίμου Bio Fuel Oil (BFO) για τα πλοία Ro-Ro της UECC.

Η συμμετοχή της BMW σε αυτό το project αποτελεί σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και την καθιέρωση των βιοκαυσίμων στον χώρο της ναυτιλίας, καθώς και για την προώθηση περιβαλλοντικά φιλικών καυσίμων για τις μεταφορές στην ξηρά. Επιπλέον, αυτή η πρωτοβουλία συντελεί στη σταδιακή μετάβαση σε μια ουδέτερη περιβαλλοντικά βιομηχανία, πράγμα που αποτελεί βασικό στόχο του GoodShipping Program.

Η πρώτη αποστολή και δοκιμή βιοκαυσίμων έγινε στο πλοίο Ro-Ro «M/V Autosky», στις 16 Μαρτίου 2020, στο λιμάνι του Ρότερνταμ. Το BFO, που έχει ως βάση το μαγειρικό έλαιο και χρησιμοποιήθηκε για τη συγκεκριμένη δοκιμή, προμήθευσε η εταιρεία βιοκαυσίμων GoodFuels. Το εν λόγω βιοκαύσιμο είναι ουσιαστικά απαλλαγμένο από οξείδιο του θείου (SOx) και παρέχει 80-90% μείωση στις εκπομπές άνθρακα έναντι αυτών από τα ορυκτά καύσιμα.

Η δοκιμή αποδεικνύει ότι τα μέσα για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στον κλάδο των μεταφορών σε όλο τον κόσμο υπάρχουν ήδη στην αγορά και ότι η χρήση προηγμένων βιοκαυσίμων δεύτερης γενιάς μπορεί να ενισχυθεί για να καλύψει αυτή τη ζήτηση. Συνεπώς, τα βιοκαύσιμα για ναυτιλιακή χρήση επιτρέπουν στους πλοιοκτήτες και στους διαχειριστές πλοίων την ομαλή συμμόρφωση τόσο με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την περιεκτικότητα θείου στα καύσιμα των πλοίων όσο και για τους μελλοντικούς κανονισμούς σχετικά με τη μείωση των εκπομπών άνθρακα από τη ναυτιλία.

Φωτό: www.uecc.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.