Ινδία: Προς άρση της αναστολής πτήσεων

Ινδία: Προς άρση της αναστολής πτήσεων

358
Ινδία: Προς άρση της αναστολής πτήσεων

Καθώς πολλές χώρες χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η Ινδία προετοιμάζεται για σταδιακή απελευθέρωση των πτήσεων. Με ορισμένες εξαιρέσεις, η χώρα της Ασίας είχε απαγορεύσει από τις αρχές Μαρτίου τις εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο κ. Hardeep Singh Puri, υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας, ανέφερε με μια σειρά tweet ότι η χώρα σύντομα θα άρει τους περιορισμούς στα αεροπορικά ταξίδια. Ο ίδιος τόνισε ότι οι τακτικές διεθνείς πτήσεις από την Ινδία θα μπορούσαν να ξαναξεκινήσουν μόνο στην περίπτωση που οι χώρες προορισμού είναι έτοιμες να επιτρέψουν τις εισερχόμενες πτήσεις.

Επί του παρόντος, η απαγόρευση πτήσεων προς την Ινδία ισχύει έως τις 30 Ιουνίου, με τον κ. Hardeep Singh Puri να τονίζει πως το γεγονός ότι πολλές χώρες επιτρέπουν τις πτήσεις στο 10% των φυσιολογικών επιπέδων καθιστά δύσκολη την επιστροφή στην κανονικότητα για τη χώρα του. Η ενδεχόμενη άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών προς την Ινδία αδιαμφισβήτητα θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη για τις αλλαγές πληρωμάτων, οι οποίες καθίστανται αδύνατες όλο αυτό το διάστημα, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.