ZIM: Νέα υπηρεσία μεταφορών

ZIM: Νέα υπηρεσία μεταφορών

137
ZIM: Νέα υπηρεσία μεταφορών

Η ναυτιλιακή εταιρεία ZIM λανσάρει τη νέα υπηρεσία ταχείας μεταφοράς εμπορευμάτων από τη Νότια Κίνα στο Λος Άντζελες, ZIM eCommerce Xpress (ZEX), με σκοπό να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου λόγω του Covid-19.

H υπηρεσία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 22 Ιουνίου από το Yantian και DaChan Bay της Νότιας Κίνας προς το Λος Άντζελες, με τη χρήση πέντε αποκαλούμενων πλοίων Sprinter. Το ταξίδι θα διαρκεί 12 ημέρες. Η απόσταση μεταξύ του λιμανιού Yantian και του Λος Άντζελες είναι 6.500 ναυτικά μίλια και με ταχύτητα 16 κόμβων χρειάζονται 17 ημέρες για την ολοκλήρωση του ταξιδιού.

«Το να κάνεις το ταξίδι σε 12 ημέρες απαιτεί ταχύτητα 22,5 κόμβων. Είναι σχεδόν η μέγιστη ταχύτητα και σχεδόν στην κορυφή της καμπύλης κατανάλωσης καυσίμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της CTI Consultancy, Andy Lane.

Η νέα υπηρεσία θα περιλαμβάνει αναχώρηση από το Shenzhen κάθε Τετάρτη και διαθεσιμότητα των φορτίων στο Λος Άντζελες κάθε Δευτέρα.

Φωτό: Paul Brennan/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.