Παναμάς: Νέα αυστηρά μέτρα για τον καλύτερο εντοπισμό των πλοίων

Παναμάς: Νέα αυστηρά μέτρα για τον καλύτερο εντοπισμό των πλοίων

260
Παναμάς: Νέα αυστηρά μέτρα για τον καλύτερο εντοπισμό των πλοίων

Η Panama Maritime Authority (AMP) ανακοίνωσε ότι η Γενική Διεύθυνση Εμπορικής Ναυτιλίας (General Directorate of the Merchant Navy) θα προβεί σε μέτρα με στόχο πλοία που απενεργοποιούν εσκεμμένα ή παραποιούν τη λειτουργία των συστημάτων αναμετάδοσης Long-Range Identification and Tracking Systems (LRIT) και Automatic Identification Systems (AIS).

Τα μέτρα αποτροπής περιλαμβάνουν χρηματικά πρόστιμα έως και 10.000 δολαρίων και αφαίρεση της σημαίας του Παναμά στα πλοία αυτά. Επιπλέον, οι ίδιες κυρώσεις θα ισχύουν και για τα πλοία που έχουν κρατηθεί εντός των χωρικών υδάτων του Παναμά. Η General Directorate of the Merchant Navy προειδοποίησε ότι παρακολουθεί στενά και επί εικοσιτετραώρου βάσεως όλα τα πλοία του νηολογίου. Εάν οι αρμόδιοι επί του πλοίου δεν προβούν στην έγκαιρη αναφορά για τυχόν βλάβη στα προαναφερθέντα συστήματα, αυτόματη ειδοποίηση θα σταλεί στο Τμήμα Πλοήγησης και Θαλάσσιας Ασφάλειας, με σκοπό τη διεξαγωγή εσωτερικού ελέγχου. Εφόσον δεν υπάρξει κάποιο βάσιμο επιχείρημα ή δεν εντοπιστεί βλάβη στα συστήματα, θα εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα, ενώ οι συνεχόμενες παραβιάσεις του κανονισμού μπορούν να οδηγήσουν και στην αφαίρεση του πλοίου από το νηολόγιο του Παναμά.

panama-canal-4690772

Τέλος, η AMP ανακοίνωσε ότι όσοι πλοιοκτήτες επιθυμούν τα πλοία τους να φέρουν τη σημαία του Παναμά οφείλουν να έλθουν σε επαφή με τον πάροχο του συστήματος LRIT του νηολογίου του Παναμά, Pole Star Space Applications, για τη διεξαγωγή τεστ συμμόρφωσης των πλοίων με το εν λόγω σύστημα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.