Ενίσχυσης συνέχεια για το LNG Bunkering

Ενίσχυσης συνέχεια για το LNG Bunkering

109
Ενίσχυσης συνέχεια για το LNG Bunkering

H φινλανδική εταιρεία προμήθειας καυσίμων Gasum προέβη σε συνεργασία με την ολλανδική Samskip, την Τρίτη 26 Μαΐου. Η Samskip έχει στην κατοχή της δύο πλοία τα οποία κινούνται αποκλειστικά με τη χρήση LNG, το «Samskip Kvitbjorn» και το «Samskip Kvitnos». Τα πλοία εκτελούν ταξίδια μεταξύ του Ρότερνταμ και της Νορβηγίας, φτάνοντας μέχρι και την πόλη Hammerfest.

Η συμφωνία θα επιτρέπει στη Samskip τον ανεφοδιασμό με LNG στο λιμάνι Risavika της Νορβηγίας, καθώς το εργοστάσιο της Gasum βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από το νορβηγικό λιμάνι. Επιπλέον, η Gasum θα αναλάβει την ομαλή διεξαγωγή των door to-door logistics της Samskip τόσο από τη στεριά όσο και από τη θάλασσα.

«Ο ανεφοδιασμός στo λιμάνι Risavika είναι σημαντικό προνόμιο για εμάς και βελτιώνει σε τεράστιο βαθμό το δίκτυο ανεφοδιασμού μας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Samskip, Kari-Pekka Laaksonen.

Η Gasum δήλωσε ότι οι μηχανές μονού καυσίμου LNG είναι ακόμη αρκετά σπάνιες και ότι η τεχνολογία τους έχει φέρει στην εταιρεία διακρίσεις.

Φωτό: www.gasum.com/en

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.