CMA CGM: Ένεση ρευστότητας 1,05 δισ. ευρώ

CMA CGM: Ένεση ρευστότητας 1,05 δισ. ευρώ

165
CMA CGM: Ένεση ρευστότητας 1,05 δισ. ευρώ

Η CMA CGM εξασφάλισε δάνειο ύψους 1,05 δισ. ευρώ, με εγγύηση κατά 70% από τη γαλλική κυβέρνηση, ανακοίνωσε την Τετάρτη 13 Μαΐου η γαλλική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η CMA CGM συμμετέχει στο οικονομικό πακέτο σωτηρίας της γαλλικής κυβέρνησης, προκειμένου να περιοριστεί ο αντίκτυπος της πανδημικής κρίσης. Το δάνειο θα παράσχει μια κοινοπραξία των τραπεζών BNP Paribas, HSBC και Société Générale. Η CMA CGM αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα εταιρείας της liner ναυτιλίας που δέχεται ένεση ρευστότητας με τη συμμετοχή του κράτους, μετά τις HMM και Yang Ming, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες εξασφάλισαν κεφάλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Από την άλλη, ο CEO της Maersk, Søren Skou, έχει εκφράσει ανοιχτά την άποψή του για την κρατική οικονομική βοήθεια των ασιατικών εταιρειών, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ως «μη αποδεκτή» και ζητώντας την ίδια στιγμή την παρέμβαση της ΕΕ.

Η γαλλική εταιρεία, νωρίτερα, είχε ανακοινώσει ότι για το α΄ εξάμηνο του έτους αναμένει πτώση 10% του διακινούμενου όγκου εμπορευματοκιβωτίων.

Φωτό: Rolf Hagen/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.