UK Chamber of Shipping: Ζητά την εξαίρεση των ναυτικών από τους ταξιδιωτικούς...

UK Chamber of Shipping: Ζητά την εξαίρεση των ναυτικών από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

991
UK Chamber of Shipping: Ζητά την εξαίρεση των ναυτικών από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Μετά από πρόσφατη εξαγγελία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Chamber of Shipping) καλεί την κυβέρνηση να απαλλάξει τους ναυτικούς και τους εργαζομένους στη ναυτιλία από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και να παράσχει διευκρινίσεις σχετικά με τους κανόνες της 14ήμερης καραντίνας.

Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου επικοινώνησαν με Βρετανούς υπουργούς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και ενώ η κυβέρνηση τους διαβεβαίωσε ότι οι ναυτικοί θα εξαιρούνται από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, ακόμη αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Ο επικεφαλής του UK Chamber of Shipping, Bob Sanguinetti, δήλωσε:

«Η βρετανική ναυτιλιακή βιομηχανία απασχολεί σχεδόν 200.000 άτομα και είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να μην επιβάλει περιορισμούς στις μετακινήσεις ναυτικών και άλλων εργαζομένων στη ναυτιλία. Εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η αλυσίδα εφοδιασμού θα παραμείνει ανοιχτή και τα βασικά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, των καυσίμων, των πρώτων υλών και των ιατρικών προμηθειών, θα συνεχίσουν να διακινούνται στη χώρα, πρέπει οι ναυτικοί να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς. Καλούμε επειγόντως την κυβέρνηση να παράσχει στον κλάδο διευκρινίσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.