Η Scorpio Tankers ξεπέρασε τις προσδοκίες το Q1

Η Scorpio Tankers ξεπέρασε τις προσδοκίες το Q1

311
Η Scorpio Tankers ξεπέρασε τις προσδοκίες το Q1

Στον οικονομικό της απολογισμό για το α΄ τρίμηνο του 2020 προχώρησε πρόσφατα η Scorpio Tankers.

Από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας με έδρα το Μονακό προκύπτει ότι το α΄ τρίμηνο κατέγραψε κέρδη $46,6 εκατ. έναντι κερδών $14,4 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2019. Η σημαντικά αυξημένη κερδοφορία της Scorpio Tankers έγκειται στα πολύ υψηλά επίπεδα ναύλων το εν λόγω χρονικό διάστημα αλλά και στην αύξηση του στόλου των product tankers μέσω της συναλλαγής της με την Trafigura τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Scorpio Tankers ενημέρωσε παράλληλα ότι προχωρά σε αναβολή για το 2021 της εξαγοράς και της εγκατάστασης scrubbers σε 19 πλοία της, μετά από συμφωνία με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Αναφορικά με την επίδραση του Covid-19 στην αγορά των δεξαμενόπλοιων, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η πανδημία και η αβεβαιότητα γύρω από την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου δημιουργούν ένα περιβάλλον υψηλής μεταβλητότητας. «Η κλίμακα και η διάρκεια της πανδημίας παραμένουν άγνωστα, ωστόσο πιθανώς θα έχουν μια ουσιώδη επίδραση στις ταμειακές ροές και στα κέρδη μας το 2020. Μια εκτίμηση της επίδρασης του Covid-19 στην οικονομική κατάσταση της εταιρείας δεν μπορεί να γίνει ακόμη», καταλήγει η Scorpio Tankers στην ανακοίνωσή της.

Φωτό: Scorpio Tankers

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.