Lufthansa: Μάσκα αντί του social distancing

Lufthansa: Μάσκα αντί του social distancing

883
Lufthansa: Μάσκα αντί του social distancing

Σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα, μετά το πέρας των αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών, αρκετές αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι η μεσαία θέση ανάμεσα στα καθίσματα θα παραμένει κενή, για τη διατήρηση των αποστάσεων μεταξύ των επιβατών. Οι κανόνες του social distancing έχουν ως στόχο την ελαχιστοποίηση, κατά το δυνατό, των πιθανοτήτων μετάδοσης του ιού.

Η Lufthansa μέχρι πρότινος εφάρμοζε κανονικά τους νέους κανόνες στις πτήσεις, αν και βοηθούσε το γεγονός ότι η πληρότητα παραμένει ακόμη σε χαμηλά επίπεδα για όλες τις αεροπορικές εταιρείες. Μοναδική εξαίρεση για τη γερμανική εταιρεία αποτελούσαν οι πτήσεις προς τη Γερμανία, καθώς, σύμφωνα με την ίδια, πρωταρχικός στόχος ήταν η επιστροφή όσο το δυνατόν περισσότερων επιβατών στην πατρίδα τους.

Ωστόσο, η Lufthansa ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες θα πρέπει πλέον να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια της πτήσης ή να έχουν κάποιο ρούχο (όπως για παράδειγμα κασκόλ), που να κρατά καλυμμένα τη μύτη και το στόμα τους. Η εταιρεία θεωρεί ότι αυτή η πρακτική, που εφαρμόζεται ήδη ή θα εφαρμόζεται στο μέλλον από την πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, παρέχει αρκετή ασφάλεια για τους επιβάτες. Γι’ αυτόν τον λόγο, η πολιτική της κενής μεσαίας θέσης δεν θα εφαρμόζεται από τις 4 Μαΐου 2020. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα εφαρμόζεται σε πρώτο στάδιο έως τις 31 Αυγούστου 2020, αλλά είναι αρκετά πιθανό να συνεχιστεί και μετά. Να σημειωθεί ότι οι επιβάτες θα πρέπει να προμηθεύονται οι ίδιοι τις μάσκες και δεν θα παρέχονται από την αεροπορική εταιρεία.

Η νέα πολιτική θα αφορά τη Lufthansa, αλλά και τις θυγατρικές της, Swiss και Eurowings. Από την άλλη, οι θυγατρικές της εταιρείας Austrian και Brussels ανακοίνωσαν τη διακοπή του πτητικού τους έργου έως τις 31 Μαΐου. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει η ιταλική θυγατρική της Lufthansa, η Air Dolomiti, η οποία θα εφαρμόσει την πολιτική της μάσκας ταυτόχρονα με την κενή μεσαία θέση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.