Port Authorities Roundtable: Η ισχύς εν τη ενώσει ενάντια στην πανδημία

Port Authorities Roundtable: Η ισχύς εν τη ενώσει ενάντια στην πανδημία

404
Port Authorities Roundtable: Η ισχύς εν τη ενώσει ενάντια στην πανδημία

Λιμενικές αρχές σε είκοσι χώρες και τρεις ηπείρους έχουν υπογράψει συμφωνία για την απρόσκοπτη λειτουργία των λιμένων και συνεπώς του διά θαλάσσης εμπορίου εν μέσω πανδημικής κρίσης.

Η πρωτοβουλία αυτή εγκαινιάστηκε από τη Σιγκαπούρη, με υψηλόβαθμα στελέχη λιμενικών αρχών όπως του Λος Άντζελες, της Σαγκάης και της Αμβέρσας να συναντώνται απομακρυσμένα (λόγω των συνθηκών) και να υπογραμμίζουν τη σημασία της ναυτιλίας για τη συνεχή ροή εμπορευμάτων εν μέσω πανδημίας.

Οι λιμενικές αρχές δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού για να διασφαλίσουν ότι εμπορικά πλοία θα μπορούν να ελλιμενίζονται στα εν λόγω λιμάνια, πραγματοποιώντας τις κατάλληλες λιμενικές λειτουργίες και ουσιαστικά διατηρώντας ανοικτή την εφοδιαστική αλυσίδα.

Η κ. Quah Ley Hoon, διευθύνουσα σύμβουλος της Maritime and Port Authority of Singapore (MPA), δήλωσε ότι η βιομηχανία αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις σε αυτή την άνευ προηγουμένου δύσκολη περίοδο, καθιστώντας την κοινή αυτή διακήρυξη ακόμα πιο σημαντική.

«Οι λιμενικές αρχές πρέπει να λάβουν αυξημένα μέτρα προστασίας για τους λιμένες τους και τα πλοία, καθώς και να διαχειριστούν το άγχος που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί και γενικά οι εργαζόμενοι στη ναυτιλιακή βιομηχανία», πρόσθεσε.

Η κοινή διακήρυξη δεσμεύει επίσης τους υπογράφοντες να συνεχίσουν να ανταλλάσσουν εμπειρίες για τον περιορισμό των επιπτώσεων του Covid-19, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι βέλτιστες πρακτικές υιοθετούνται για τομείς όπως η ασφαλής διαχείριση φορτίων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη συμφωνία του Port Authorities Roundtable (PAR) έξι χρόνια μετά τη δημιουργία του.

Φωτό: Seshu-b/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.