Οι κινήσεις της Ινδίας για τις αλλαγές πληρωμάτων στα λιμάνια της

    1616
    Οι κινήσεις της Ινδίας για τις αλλαγές πληρωμάτων στα λιμάνια της

    Η Ινδία προχωρά σε χαλάρωση των μέτρων για την απρόσκοπτη μετακίνηση Ινδών ναυτικών από και προς τα λιμάνια της χώρας.

    Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ινδίας εξέδωσε συγκεκριμένες διαδικασίες προκειμένου να καταστεί υποχρεωτικός ο έλεγχος για τον κορονοϊό των Ινδών ναυτικών που κινούνται από και προς τα λιμάνια της χώρας.

    Για κάθε πλοίο που εισέρχεται στα χωρικά ύδατα της Ινδίας από ξένο λιμάνι και για κάθε πλοίο που πραγματοποιεί εσωτερικούς πλόες ανάμεσα στα ινδικά λιμάνια, ο πλοίαρχος θα πρέπει να καταγράφει την κατάσταση υγείας όλου του πληρώματος πριν από τον έλεγχο για τον κορονοϊό.

    Οποιοσδήποτε ναυτικός βρίσκεται θετικός στον ιό θα ακολουθεί τις διαδικασίες του Υπουργείου Υγείας της χώρας. Αντιθέτως, σε όσους είναι αρνητικοί στους ελέγχους θα παρέχεται άδεια μετακίνησης.

    Η κίνηση της ινδικής κυβέρνησης χαιρετίστηκε από τη Synergy Group, η οποία από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για εξαιρέσεις των ναυτικών από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και συνεπώς για τον επαναπατρισμό τους. Ωστόσο, ο ιδρυτής της, καπτ. Rajesh Unni, τόνισε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης Modi θα πρέπει να επεκταθούν και για τους Ινδούς ναυτικούς σε ξένα λιμάνια.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.